in

U Glogonjskom ritu vetar izvalio drvo i oštetio automobil

U Glogonjskom ritu vetar izvalio drvo i oštetio automobil

Zbog jake košave koja je duvala u Beogradu tokom jučerašnjeg dana i noći, ekipe JKP „Zelenilo Beograd“ pojačano dežuraju, otklanjaju štetu od olujnog vetra i intervenišu po prijavama građana.

Kako navode u saopštenju JKP „Zelenilo Beograd“ sedam intervencija je bilo na javnim zelenim površinama, dok su ostale bile na površinama koje ne održava JKP „Zelenilo Beograd“ i u privatnim dvorištima.

Najzahtevnije intervencije obavljene su u ulici Vojvode Šupljikca gde se, u privatnom dvorištu prelomilo stablo topole i oštetilo dva automobila, i u ulici Glogonjski rit, gde se izvalilo stablo topole sa neuređene površine i takođe oštetilo jedan automobil.

Intervenisalo se odmah po pozivu građana pri čemu su sanirane napukle i prelomljene grane i uklonjena pololjena stabla.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP „Zelenilo Beograd“ radnim danom od 7:30 do 15:30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd“, Bulevar Vojvode Mišića 85a, na telefon 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Zelenilo apeluje na sugrađane da redovno orezuju i primenjuju ostale mere nege na stablima u svojim privatnim dvorištima, kako ne bi dolazilo do preloma stabala i grana u toku vremenskih nepogoda.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Izlivanje plave tečnosti je glavna tema u Kotežu

    Ninić bio meta napadača koji tvrde da žive u Kotežu