Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ninić bio meta napadača koji tvrde da žive u Kotežu

u Hronika od
Tara – T2

Ivan Ninić, direktor nevladine organizacije Centar za vladavinu prava, koji je krajem avgusta prošle godine pretučen ispred zgrade u kojoj živi, pre dve večeri verovatno je uspeo je da izbegne sličan epilog.

On je, vraćajući se oko 22 sata kući, primetio dve osobe koje su se razdvojile kada je naišao – jedan je krenuo niz ulicu, a drugi ušao u ulaz zgrade. Ninić nije izašao iz automobila niti je ugasio motor, već je odmah pozvao policiju.

– Bukvalno za minut se pojavila patrola, ja sam onda seo sa njima u policijski džip, vrlo brzo smo stigli momka koji je krenuo naniže, a odmah potom se pojavilo i drugo policijsko vozilo.

Ispostavilo se da je reč o momcima koji nisu iz Beograda, a jedan od njih je osuđivano lice. Tvrdili su da žive u Kotežu i da su na Karaburmi tražili apoteku da kupe lek. Na pitanje policajca zašto traže lek u tom kraju ako su iz Koteža, jedan je rekao da je ranije živeo tu i da misli kako ima apoteke koja radi.

Uzgred, na pola kilometra od moje zgrade, ni levo ni desno, nema nijedne apoteke – kaže za Danas Ninić i dodaje da su policajci bili zadovoljni načinom na koji je reagovao, ali kaže da ne zna da li će, zbog očiglednih nelogičnosti u priči, ovaj događaj dalje istraživati.

Ninić, inače, sarađuje sa Savetom za borbu protiv korupcije, kao i sa više centara za istraživačko novinarstvo i ovaj pritisak, kao i letošnji daleko teži incident povezuje sa temama na kojima radi.

Zanimljivo:  U Kotežu pala kapija na petogodišnju devojčicu
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Hronika

Idi na Vrh