U decembru sigurno otvaranje mosta Zemun - Borča - 2014
U decembru sigurno otvaranje mosta Zemun - Borča - 2014

U decembru sigurno otvaranje mosta Zemun-Borča

u Vesti

Kineski i srpski premijer u decembru će svečano će otvoriti most Zemun-Borča. Most će definitivno biti gotov a prema ovim najavama možda bude malo i pre najavljenog roka 29. decembra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao u Tjenđinu sa premijerom NR Kine Lijem Kećiangom.

Vučić je uputio poziv kineskom premijeru da bude gost Srbije i zajedno sa njim u decembru ove godine otvori most Zemun-Borča koji je gradila kineska kompanija.

„Kina i Srbija su dobri prijatelji i partneri. Čvrsto tradicionalno prijateljstvo, kao i čvrsti temelji na političkom nivou su ono što nas spaja. Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom”, rekao je Kećiang i potvrdio da će prihvatiti poziv Vučića.

U decembru sigurno otvaranje mosta Zemun - Borča - 2014

To će biti prva poseta premijera Kine Srbiji još od davne 1986. godine. Takođe je dogovoreno da Vučić i Kećiang zajedno sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom potpišu ugovor o izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta.

Pored sastanka sa premijerom Kine naš premijer je danas razgovarao i sa predstavnicima kompanije CRBC koja je realizovala svoj prvi veliki posao u Srbiji.

Nakon ove vesti jedno je sigurno – Kineski most će biti otvoren u decembru i to će biti najlepši novogodišnji poklon svima nama.

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH