in

U Borči održan humanitarni turnir za malu Vanju

U nedelju je na terenu „Vidovdan“ u Borči održan humanitarni turnir u malom fudbalu. Organizator ovog turnira su udruženja „Metohija šop“ i „Udruženja Ognjište“ iz Pančeva.

Sav prihod od kotizacija bio je namenjen maloj Vanji Milošević (8) iz Paraćina, devojčici koja od svog rođenja nema struju i osnovne uslove za život.

Jedan od organizatora, Dragomir Dašić iz udruženja „Metohija šop“ zahvalio se svima koji su se odazvali apelu na humanost.

Srce puno, sjajni momci. Još jednom smo pokazali koliko Srbija ima divnih ljudi. Važno je da se uvek pomažemo i budemo tu jedni za druge, a posebno za naše najmlađe – izjavio je Slavko Radojčić, osnivač i predsednik Udruženja „Ognjište“.

Početni udarac na turniru izvela je Jelena Terzić, član srpske reprezentacije u paratekvondu, evropski i svetski šampion.

Ova devojčica nas je sve ujedinila. Uspeli smo da sa divnim ljudima iz udruženja „Paraćin mali grad veliko srce“ obezbedimo elementarne uslove koji su do sada nedostajali Vanji.“, dodao je Radojčić.

Zahvaljujući humanim ljudima osmogodišnja Valentina Milošević iz Paraćina i njena majka posle godina života u kući bez struje i vode sada su u stanu u centru grada.

Teško je živeti u kući bez struje i vode, bez stalnog zaposlenja zbog bolesti, ali uz Vanjin osmeh, kaže devojčicina mama Marija, sve je lakše.

Svetlo u sobi, radni sto, nove patike, knjige, igračke, ono što je za drugu decu svakodnevica, osmogodišnja Vanja dobila je tek sada. Zakupljen je i stan na godinu dana u blizini škole.

Vanja i Marija započele su novo poglavlje u svom životu. Od jeseni Marija očekuje i rešenje o dečijem dodatku, nada se bilo kakvom poslu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nakon potopa na levoj obali trafostanice još pod vodom

    Bahatom parkiranju u Borči nema kraja, vozači parkiraju svuda