in

Nakon potopa na levoj obali trafostanice još pod vodom

Podzemne vode u trafostanicama na levoj obali Dunava i dalje su visoke, a zaposleni u elektriosistemu čine sve da građani i u takvim uslovima imaju redovno snabdevanje električnom energijom.

Vesić je zahvalio predstavnicima „Elektroprivrede Srbije“ na velikom poslu koji su uradili tokom nepogode, kada je za oko 45 minuta palo 104 litra vode po kvadratnom metru u naseljima leve obale.

Milorad Grčić, v. d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije“, istakao je da je ova trafostanica bila veoma ugrožena tokom poplave.

Zahvaljujući ljudima koji rade u „Elektrodistribuciji“, trafostanica u Borči je neprekidno bila pod naponom. Raditi u takvim uslovima, pre svega, zahteva veliko iskustvo – istakao je Grčić

Zahvaljujući ogromnim naporima i timskom radu ekipe su uspele da održe sve crpne stanice, a radnici su svojim požrtvovanjem dokazali da mogu da pobede svaku kriznu situaciju kada imaju jak motiv.

On je dodao da je sada započet remont i sanacija trafostanice, koji podrazumevaju kompletno čišćenje i zamenu pojedinih delova.

Posle poplava na levoj obali tehnički kanali su i dalje puni podzemnih voda, što dodatno otežava održavanje napona u svim trafostanicama.

Na teritoriji Borče registrovano je oko 40.000 brojila, a naselje poslednjih godina ubrzano raste.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Spomen ploča i mural u Kovilovu posvećeni heroju Tiboru Cerni

    U Borči održan humanitarni turnir za malu Vanju