Tri musketara na biciklima - www.lobi-info.rs

Tri musketara na biciklima

4 minuta za čitanje
1

Troje stanovnika leve obale pre nekoliko godina krenulo je u istraživanje svog kraja biciklima. Oni su sada odlučili da svoje avanture podele sa svima kako bi i svoje sugrađane sa ove strane Dunava ali i one iz centra grada motivisali da pređu Pančevac i obiđu lepe predele našeg kraja.

Za dobru zabavu nije vam uvek potreban novac. Važno je samo da volite društvene i malo sportskih aktivnosti i svakako se možete dobro provesti gde god da živite.

To važi i za SVE stanovnike Beograda.

Da, baš tako. Sport je jedan od vidova odlične zabave ukoliko ga tako shvatite. Može imati i dozu onog takmičarskog ali uz dobro društvo i pozitivan, nesvađalački stav stvaraćete sebi uspomene koje ćete prepričavati svojoj deci.

Biciklizam u prethodnih nekoliko godina dobija sve više na važnosti. U vestima svako malo slušamo o akcijama koje pokreću razni ciklo klubovi i udruženja a sve u cilju promovisanja zdravog života i dobre zabave.

Znamo da je centar glavnog grada uglavnom brdovit i nije baš pogodan za lagane i opuštene vožnje. Samo najuporniji idu na posao, fakultet i u školu biciklom dok drugi u startu odustaju uglavnom zbog znojenja i neprijatnog napora.

Sa druge strane imamo levu obalu Dunava, koja je ravna i daleko pogodnija za lagane i opuštene vožnje od ostatka grada (što se vidi i sa Višnjičke Banje 🙂 ).

leva-obala-sa-visnjicke-banje-2015-08-24
Pogled na levu obalu Dunava u Beogradu sa Višnjičke Banje.

Postoji bezbroj opcija koje možete iskoristiti na svojoj vožnji levom obalom. Naši biciklisti Jovana Ivetić, Miloš Milić i Nemanja Vojnović istražili su, slobodno možemo reći, većinu.

„Vozimo bicikle bukvalno otkako smo prohodali“, kaže Miloš, 22-godišnji student meteorologije.

„Da. Znam da mi je prvi bicikl poklonila tetka kad sam stigla kući iz bolnice, odmah po rođenju“, dodaje Jovana, ponosni član Lobi tima.

Sve troje žive u Borči i godinama unazad voze bicikle po ovom i okolnim naseljima. Na tim proputovanjima oni slikaju, iscrtavaju mape, beleže mesta na kojima može da se sipa voda, označavaju bolje i lošije puteve, opasne i više opasne deonice puta, upozorenja itd.

U saradnji sa njima objavljivaćemo rute, slike, beleške i savete za vožnje po levoj obali.

„Imamo i kraće i duže vožnje, od 15 pa do 75-80 km“, kaže Nemanja, treći član ove ekipe na dvotočkašima a inače 22-godišnji bankar. „Za svakoga će se naći ponešto.“

„Ovaj deo Beograda je neopisivo lep. Sugrađani će to videti sa naših fotografija a i kad sami krenu u pohode“, kaže Jovana. „Oduševiće se čim izađu samo 200 m iz naseljenog mesta.“

Dok leto još traje, nastojaćemo objaviti nekoliko ruta koje je ova tročlana ekipa već istražila pa ih možete iskoristiti dok je lepog vremena.

1 Comment

  1. Pažljivo sam pročitao reportažu o biciklistima-rekreativcima iz borče a pošto i ja živim u istom naselju i bicikl mi je rekreacija, molim da mi pošaljete kontakt tel. Nemanje ili Miloša. Postoji mogućnost osnivanja Bici-zaljubljenika a onda će biti sigurno i bogatije reportaže sa vožnji sa ovog dela obale Dunava. Molim sms na tel. 064 1725105, ili moj br. prosledite gore navedenim Komšijama. Unapred hvala, Vili Berner, Borča, Pretok

Ostavite odgovor

Prethodna priča

PETICIJA: Borča u Zoni 1 javnog gradskog prevoza

Sledaća priča

Uživajte u Danima Palilule na besplatnim koncertima i predstavama

Poslednje od Vesti