in

Tri musketara na biciklima

Troje stanovnika leve obale pre nekoliko godina krenulo je u istraživanje svog kraja biciklima. Oni su sada odlučili da svoje avanture podele sa svima kako bi i svoje sugrađane sa ove strane Dunava ali i one iz centra grada motivisali da pređu Pančevac i obiđu lepe predele našeg kraja.

Za dobru zabavu nije vam uvek potreban novac. Važno je samo da volite društvene i malo sportskih aktivnosti i svakako se možete dobro provesti gde god da živite.

To važi i za SVE stanovnike Beograda.

Da, baš tako. Sport je jedan od vidova odlične zabave ukoliko ga tako shvatite. Može imati i dozu onog takmičarskog ali uz dobro društvo i pozitivan, nesvađalački stav stvaraćete sebi uspomene koje ćete prepričavati svojoj deci.

Biciklizam u prethodnih nekoliko godina dobija sve više na važnosti. U vestima svako malo slušamo o akcijama koje pokreću razni ciklo klubovi i udruženja a sve u cilju promovisanja zdravog života i dobre zabave.

Znamo da je centar glavnog grada uglavnom brdovit i nije baš pogodan za lagane i opuštene vožnje. Samo najuporniji idu na posao, fakultet i u školu biciklom dok drugi u startu odustaju uglavnom zbog znojenja i neprijatnog napora.

Sa druge strane imamo levu obalu Dunava, koja je ravna i daleko pogodnija za lagane i opuštene vožnje od ostatka grada (što se vidi i sa Višnjičke Banje 🙂 ).

leva-obala-sa-visnjicke-banje-2015-08-24
Pogled na levu obalu Dunava u Beogradu sa Višnjičke Banje.

Postoji bezbroj opcija koje možete iskoristiti na svojoj vožnji levom obalom. Naši biciklisti Jovana Ivetić, Miloš Milić i Nemanja Vojnović istražili su, slobodno možemo reći, većinu.

„Vozimo bicikle bukvalno otkako smo prohodali“, kaže Miloš, 22-godišnji student meteorologije.

„Da. Znam da mi je prvi bicikl poklonila tetka kad sam stigla kući iz bolnice, odmah po rođenju“, dodaje Jovana, ponosni član Lobi tima.

Sve troje žive u Borči i godinama unazad voze bicikle po ovom i okolnim naseljima. Na tim proputovanjima oni slikaju, iscrtavaju mape, beleže mesta na kojima može da se sipa voda, označavaju bolje i lošije puteve, opasne i više opasne deonice puta, upozorenja itd.

U saradnji sa njima objavljivaćemo rute, slike, beleške i savete za vožnje po levoj obali.

„Imamo i kraće i duže vožnje, od 15 pa do 75-80 km“, kaže Nemanja, treći član ove ekipe na dvotočkašima a inače 22-godišnji bankar. „Za svakoga će se naći ponešto.“

„Ovaj deo Beograda je neopisivo lep. Sugrađani će to videti sa naših fotografija a i kad sami krenu u pohode“, kaže Jovana. „Oduševiće se čim izađu samo 200 m iz naseljenog mesta.“

Dok leto još traje, nastojaćemo objaviti nekoliko ruta koje je ova tročlana ekipa već istražila pa ih možete iskoristiti dok je lepog vremena.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Pažljivo sam pročitao reportažu o biciklistima-rekreativcima iz borče a pošto i ja živim u istom naselju i bicikl mi je rekreacija, molim da mi pošaljete kontakt tel. Nemanje ili Miloša. Postoji mogućnost osnivanja Bici-zaljubljenika a onda će biti sigurno i bogatije reportaže sa vožnji sa ovog dela obale Dunava. Molim sms na tel. 064 1725105, ili moj br. prosledite gore navedenim Komšijama. Unapred hvala, Vili Berner, Borča, Pretok

PETICIJA: Borča u Zoni 1 javnog gradskog prevoza

Uživajte u Danima Palilule na besplatnim koncertima i predstavama