in

Treći dan protesta prošao daleko mirnije i bez sukoba sa policijom

Sinoć su se po treći put za redom sugrađani okupili ispred Nrodne Skupštine, ali je ovoga puta na demonstracijama bilo daleko mirnije, jer građani nisu dozvoljavali incidente.

Prve dve večeri obeležili su žestoki sukobi sa policijom, baklje, suzavac, razbijanje izloga, paljenje automobila, uništavanje imovine, ali građani koji su na protestu tome i sami staju na put.

Deo građana okupljenih sinoć ispred Skuptine Srbije, sedeo je na ulici kako bi očuvao miran protest. Neki su policiju kitili cvećem, a neki su zaigrali i kolce na protestu.

Povremeni je miran protest prekidan od strane onih sa radikalnijim stavovima, ali sukoba sa policijom sinoć nije bilo.

Za drastično smirivanje demonstracija zaslužna je ideja koja se munjevito proširila društvenim mrežama pod sloganom „Sedi, ne nasedaj!“.

Na ovaj način građani koji su za mirne proteste žele da spreče huligane da stvaraju incidente koji izazivaju sukobe sa policijom.

Kada niko ne napada pripadnike policije i ne uništava imovinu naše zemlje, nema ni potrebe da policija na bilo koji način interveniše – rekao je ministar Stefanović.

Na sinoćnim protestima grupa mladih dala je svima još jedan primer, jer su zasukali rukave i noseći kese za smeće sakupljali otpad sa beogradskih ulica.

Mi nismo divljaci kao što neki žele da nas predstave – rekao je jedan mladić i dodao da ga niko ne plaća i da to radi dobrovoljno.

Ovo samo dokazuje da svoje stavove treba da iskažemo, ali da je istovremeno moguće da sprečimo uništavanje i čuvamo svoj grad!

Osim Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, protesti su sinoć održani i u Subotici, Užicu, Valjevu, Boru, Čačku, Kraljevu, Kruševcu.

Foto: Ras Srbija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ništa od uvođenja policiskog časa, na snazi zabrana okupljanja

Ministar zdravlja tvrdi da u beogradskim kovid bolnicama više nema mesta