Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Tempo kojim se odvija restitucija na opštini Palilula

u Društvo od

Procesom restitucije na teritoriji glavnog grada do sada je vraćeno više od 3.400 poslovnih i stambenih objekata i skoro 300 hektara zemljišta, pokazuje statistika Agencije za restituciju.

Poslednji podaci navode da je do 2. marta najviše objekata vraćeno na opštini Stari grad, što je ukupno 1.321, od čega preko 1.000 poslovnih objekata. Na opštini Palilula do sada je vraćeno 118 poslovnih objekata, 34 stana i 12 zgrada.

Kada je u pitanju zemlja, najviše je u Beogradu vraćeno u okviru neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta – preko 120 hektara, nešto manje poljoprivrednog – 113 hektara, i tek upola šumskog zemljišta – 60 hektara.

Situacija na opštinama je u slučaju zemljišnih površina dosta drugačija nego sa stambenim, pa u ukupnoj površini prednjači baš opština Palilula sa 60 hektara vraćenog zemljišta. 

Zanimljivo:  Očigledno mi na Paliluli imamo dobre puteve!?

Do vraćanja šumskog zemljišta nije došlo u većini beogradskih opština, ali je zato ono poljoprivredno bilo nešto traženije. I tu je Palilula na prvom mestu, daleko od drugih, sa nešto više od 40 hektara

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh