in

Taksisti za danas najavili protest i blokadu Nemanjine

Vozači taxi vozila su za danas u 16.00 časova zakazali protest ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Kako kažu, nezadovoljni su zbog korišćenja internet aplikacija za pozivanje taksi vozila. Planirano je da ovaj deo grada bude blokiran do 18.00 časova.

Stop IT mafiji. Kolege, aplikacije za divlje taksiste, pod plaštom limo-servisa, preotimaju nam delatnost. Čekali smo zakon, ali efekta nema – navodi se u najavi protesta.

Ipak, iz Udruženja taksista Srbije kažu da oni neće podržati ovaj protest, pa nije poznato koliko će se taksista priključiti protestu. Iz ovog Udruženja radio-centrima poput „Pink taksija“, „Naksija“, „Luks taksija“, „Čukaričkog“ i „Beo taksija“ stigao je dopis da se ne pridružuju protestu i da ne maltretiraju građane na ovakav način.

Udruženje taksista osuđuje ponašanje pojedinih taksista jer nije način da iskažu svoje nezadovoljstvo tako što će maltretirati građane – ističe Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza udruženja taksista Srbije.

Iz kompanije „Car:go“, na čiji rad su taksisti najviše kivni, osuđuju štrajk. Kako navode, vreme je da taksi kartel prestane sa ucenama, monopolom i da građani sami odluče koju vrstu usluge prevoza će koristiti za svoj novac.

Ne zna se koliko će ovaj protest uticati na saobraćajne gužve koje se mogu preneti i na druge delove grada, ali i na javni gradski prevoz.

Foto: Z.J.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Neverovatna posećenost na izložbi „Moj Banat“ našeg sugrađanina Nenada Stojkova

    Međunarodni turnir u rvanju Trofej „Pobednik“ od subote u Padinskoj Skeli