in

Svoj deci odobrene subvencije za boravak u vrtićima

Kako kažu gradski čelnici, svim roditeljima koji su podneli zahtev, danas će biti odobrene subvencije grada za boravak dece u privatnim vrtićima.

Jutros je doneta odluku da grad odobri sve zahteve roditelja za subvenciju za boravak dece u privatnim predškolskom ustanovama, koji su podneti od 01. januara do 25. marta.

Vesić je naveo da Grad Beograd raspisuje 08. aprila konkurs za prijem dece u državne vrtiće, pa će se tek posle završetka konkursa znati koliko dece će ostati bez mesta u njima.

Ovom odlukom obezbedićemo da svi roditelji za čiju decu nema mesta u državnim vrtićima dobiju adekvatnu pomoć grada za boravak svoje dece u predškolskoj ustanovi – rekao je Vesić.

Kako je dodao, sa decom čije će subvencije grad odobriti danas, u beogradskim vrtićima, državnim i privatnim, boravi više od 78.000 dece. To je najveći broj dece, od kako u Beogradu postoje predškolske ustanove.

Prema uredbi Vlade Republike Srbije, predviđeno je da obuhvat dece koja borave u vrtićima bude 70 odsto od ukupnog broja i da su sve lokalne samouprave obavezne da ovu obavezu ispune do 2025. godine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas bez struje deo Borče i naselje Glogonjski Rit

    Za upis prvaka od ove godine samo lekarsko uverenje