Sve veći broj ležećih policajaca u Borči - www.lobi-info.rs

Sve veći broj ležećih policajaca u Borči

2 minuta za čitanje
2
Ležeći policajci Borča, LOBI

Kada govorimo o bezbednosti u saobraćaju uvek se podrazumeva da je to veoma bitan zadatak i nadležnih i građana. Mere koje se uvode i način na koji se putevi uređuju u cilju što veće bezbednosti nekada nam se čini da su dobre a nekada ne.

U Borči su „nikli“ novi ležeći policajci u jednoj od najprometnijih ulica. Pored onih koji su nedavno postavljeni u ulici Valjevskih odreda kod raskrsnice sa ulicom Ratnih vojnih invalida danas imamo dva nova. Naime, oni su postavljeni na 20-30 metara od semafora i raskrsnice sa ulicom Ivana Milutinovića. A još dva su kod raskrsnice sa ulicom 1. maja.

Ležeći policajci u Borči Ležeći policajci u Borči Ležeći policajci u Borči

Pored ova dva imamo još dva nova, oni se nalaze u ulici Ivana Milutinovića u blizini škole, tačnije kod skretanja za OŠ „Stevan Sremac“.

Ležeći policajci u Borči

Još ležećih policajaca postavljeno je u ulicama u blizini OŠ „Stevan Sremac“ i vrtića „Cvrčak“. To je dobra stvar za ove delove naselja jer se tim ulicama kreće najveći broj dece svakodnevno, a sada će vozači morati da uspore na ovim lokacijama.

Ležeći policajci u Borči Ležeći policajci u Borči Ležeći policajci u Borči

Pozdravljamo postavljanje novih ležećih policajaca, oni će svakako doprineti bezbednosti na putevima i ometaće vozače tako da ne mogu da voze velikom brzinom. S druge strane smatramo da se možda malo preteralo jer se ležeći policajci po Borči ne mogu izbeći, a pored rupa i ulegnuća koja postoje uz ovako veliki broj ležećih policajaca jasno je da će majstori sve češće imati posla na trapu naših automobila, a neće biti pošteđeni ni autobusi GSP-a.

Mi se pitamo da li postoji još neki način da se ovaj problem reši osim postavljanjem velikog broja ležećih policajaca? Da li nas jedino fizička ograničenja mogu naterati da se ponašamo odgovorno i poštujemo propise?

2 Comments

  1. Postovani,
    sta je sa ul.Bratstva i Jedinstva? U toj ulici skoro da nema ni pesackog prelaza, a kamoli lezecih policajaca, a verujte, najfrekventnija je ulica u Borci, prosto je nemoguce preci ulicu, narocito na uglu sa Uzickom. Srdacan pozdrav Marta

  2. Ako zelite manje lezecih policajaca ,onda lepo uvedete nekoliko patrola ,neka dezuraju i ko prekoraci placa kazne .Ali posto nema patrola ,onda moraju lezeci policajci .Sa druge strane preko dana taj problem nije toliko aktuelan ,tj smeta nama svima ,ali uvece u Valjevskog odreda i bratstva j jedinstva ,pa to ljudi pomisle da su trke na 100-400 metara .Ovako ako cemo i koji vozimo polako kola i po propisu da ih pokvarimo ,epa nek i pokvari i ovi koji divljaju

    Sto se tice samih lezecih ,dodato je jos .Danas su farbali 2 lezeca policajca koja su postavljena u ulici (Neznam naziv ) ali ide od Putnika do novog obdanista ,takodje tu je kod novog obdanista u jna ,konacno asfaltiran onaj krater , dok kad krenete u Save Mrkalja i tu imate 2 lezeca .

Leave a Reply

Postavljena signalizacija kod petlje Zbeg - 2015
Prethodna priča

Postavljena signalizacija kod petlje Zbeg

Povećanje nataliteta i nove škole na levoj obali - 2015
Sledaća priča

Povećanje nataliteta i nove srednje škole na levoj obali

Poslednje od Najnovije lokalne vesti