Sutra u Beogradu protest protiv zakona koji je ponizio trudnice, porodilje i majke! - www.lobi-info.rs

Sutra u Beogradu protest protiv zakona koji je ponizio trudnice, porodilje i majke!

2 minuta za čitanje

Roditeljima dece koji se razvode biće prekinuta isplata roditeljskog dodatka. Nekim majkama koje rode treće dete odsustvo će trajati samo godinu dana. Ženama koje su zbog rođenja bebe u radnom odnosu kraće od 18 meseci može se dogoditi da tokom porodiljskog primaju i tričavih 2.000 dinara mesečno.

Ovo su samo neke od brojnih loših strana novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koje su, na žalost, otkrivene tek kada su novi propisi počeli da se primenjuju. Ipak, trudnice, porodilje i majke, odlučile su da neće prećutati skandalozne odredbe novog zakona!

Posle javnih rasprava koje su održane u četiri grada u Srbiji (Novi Sad, Beograd, Kragujevac i Niš), organizovaće se i protestna šetnja kojom će se staviti do znanja ministrima i ostalima da ne želimo da se pomirimo sa Zakonom koji treba da podrži porodice sa decom, a zapravo uskraćuje mnogo toga kada je najpotrebnije.

Dana 25. septembra u podne, u Skupštinu će biti predat Predlog izmene ovog zakona koji je dovršen posle ovih javnih rasprava, na osnovu zahteva trudnica, porodilja i majki širom Srbije.

Istog dana, dakle u utorak, od 17.00 časova počinje skup na Trgu Nikole Pašića koji će biti završen u vidu protestne šetnje do Vlade Srbije.

Organizatori pozivaju sve trudnice, mame i tate sa kolicima i sve one koji žele da podrže ovaj protest, da se priključe šetnji i da imaju na umu da je u pitanju MIRAN protest, bez nasilja, bez necivilizovanog ponašanja, bez nacionalističkih i sličnih obeležja.

Leave a Reply

Prethodna priča

Jutros ponovo saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu

Sledaća priča

Razgovor nedelje: Ministar poljoprivrede o prodaji PKB-a

Poslednje od Vesti