in

Sutra u Beogradu protest protiv zakona koji je ponizio trudnice, porodilje i majke!

Roditeljima dece koji se razvode biće prekinuta isplata roditeljskog dodatka. Nekim majkama koje rode treće dete odsustvo će trajati samo godinu dana. Ženama koje su zbog rođenja bebe u radnom odnosu kraće od 18 meseci može se dogoditi da tokom porodiljskog primaju i tričavih 2.000 dinara mesečno.

Ovo su samo neke od brojnih loših strana novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koje su, na žalost, otkrivene tek kada su novi propisi počeli da se primenjuju. Ipak, trudnice, porodilje i majke, odlučile su da neće prećutati skandalozne odredbe novog zakona!

Posle javnih rasprava koje su održane u četiri grada u Srbiji (Novi Sad, Beograd, Kragujevac i Niš), organizovaće se i protestna šetnja kojom će se staviti do znanja ministrima i ostalima da ne želimo da se pomirimo sa Zakonom koji treba da podrži porodice sa decom, a zapravo uskraćuje mnogo toga kada je najpotrebnije.

Dana 25. septembra u podne, u Skupštinu će biti predat Predlog izmene ovog zakona koji je dovršen posle ovih javnih rasprava, na osnovu zahteva trudnica, porodilja i majki širom Srbije.

Istog dana, dakle u utorak, od 17.00 časova počinje skup na Trgu Nikole Pašića koji će biti završen u vidu protestne šetnje do Vlade Srbije.

Organizatori pozivaju sve trudnice, mame i tate sa kolicima i sve one koji žele da podrže ovaj protest, da se priključe šetnji i da imaju na umu da je u pitanju MIRAN protest, bez nasilja, bez necivilizovanog ponašanja, bez nacionalističkih i sličnih obeležja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Jutros ponovo saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu

Razgovor nedelje: Ministar poljoprivrede o prodaji PKB-a