in

Sutra počinje školska 2015/2016. godina

Sutra, u utorak, 1. septembra, počinje nova školska godina za osnovce i srednjoškolce!

Školska 2015/2016. godina počeće regularno 1. septembra a završiti se 10. juna, u slučaju osnovnih škola, i 16. juna, u slučaju srednjih škola.

Ovu školsku godinu prati nekoliko promena u rasporedu raspusta i drugih neradnih dana.

Prvi raspust učenici će imati u novembru i to od 7. novembra (subota) do 11. novembra (sreda), kada se slavi Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Potom sledi raspust za božićne i novogodišnje praznike koji će početi u četvrtak, 31. decembra, i trajati do nedelje, 10. januara. Prvo polugodište se neće završiti krajem kalendarske godine već u novoj, 2016. godini.

Učenici osnovnih i srednjih škola imaće još jedan neradni dan pre kraja zimskog polugodišta i to 27. januara, kada se slavi školska slava Sveti Sava.

Prvo polugodište zvanično se završava 29. januara kada počinje raspust koji će obuhvatiti februarske državne praznike i trajati do 17. februara (sreda), kada se kreće u novo polugodište.

Prvu pauzu u drugom polugodištu učenici osnovnih i srednjih škola imaće krajem aprila/početkom maja. Uskršnji raspust spojiće se sa prvomajskim praznicima te će trajati od Velikog petka, 28. aprila, do utorka, 3. maja. U sredu, 4. maja, reće se u školu.

Maturanti osnovnih škola završiće školsku godinu 25. maja dok će učenici četvrte godine srednjih škola završiti letnje polugodište 1. juna.

Učenici ostalih razreda ići će u školu još po dve nedelje – osnovnoškolci treba da završe polugodište 10. juna a srednjoškolci 17. juna.

Ukoliko bude nekih izostanaka zbog ekskurzija ili nekih drugih nepredviđenih situacija, biće nadoknade časova.

Svim učenicima leve obale i njihovim roditeljima želimo srećan početak i uspešnu novu školsku godinu! 🙂 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    FK Indjija - BSK Borča - 4:0 - 29.08.2015

    BSK iz Borče deklasiran u gostima od FK Inđija

    Ambrozija i korov u Borči

    Šta ako vaš komšija gaji ambroziju u svom dvorištu?