in

Susnežica i sneg iznenadili sugrađane, putari ipak spremni

Kiša koja je sinoć padala u celom gradu, u nekim delovima grada je ipak prerasla u susnežicu i sneg. Sugrađani su bili pomalo iznenađeni, jer tokom dana temperatura je išla i do 20 stepeni.

Ipak, sve ulice prvog prioriteta su prohodne što znači da javni prevoz u našem gradu neometano funkcioniše – saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Radnici Beograd puta su još tokom noći izašli na ulice grada kako bi očistili padavine koje su sinoć oko 20.00 sati iz kiše prerasle u susnežicu i sneg.

Skoro čitavu noć smo radili sa 32 kamiona i 10 multikar vozila kao i sa 14 utovarnih mašina. Angažovano je bilo oko 70 ljudi. Jutro smo završili sa 40 kamiona i oko 100 ljudi – stoji u saopštenju

Najviše problema bilo je u višim delovima grada, pod Avalom i Kosmajem. Na levoj obali je ipak preovladala susnežica koja se nije zadržala na kolovozima.

Dobili smo video koji pokazuje koliko je sneg zabeleo u nekim delovima prestonice, pa su sugrađani ovo doživeli kao maleni zimsku idilu.

Zbog vremenskih uslova apelujemo na sugrađane da budu dodatno oprezni u saobraćaju, kako bi sačuvali i sebe i druge.

Foto: V.V. Ras Srbija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Sve pohvale za gradsku vlast i opštinske organe, nakon sinopnjih snežnih padavina jutros je na ulicama sve bilo uredno i očišćeno kao nikada u novijoj istoriji. Živeo precednik!

Posle sastanka sa u Opštini Palilula, Kotež na putu da reši deo komunalnih problema

Na Korona virus u Srbiji testirano 25 osoba, svi nalazi negativni