in

Posle sastanka sa u Opštini Palilula, Kotež na putu da reši deo komunalnih problema

Juče su u zgradi Opštine Palilula predstavnici UG Kotež imali sastanak sa predstavnicima opštine. Tom prilikom razmotrili su rešenja za više problema sa kojima se suočavaju sugrađani iz Koteža.

Kako smo već pisali, članovi udruženja imali su spreman „dnevni red“ o čemu možete pročitati OVDE. Ovom prilikom dostavili su i dokumentaciju o svim svojim komunalnim i sličnim problemima.

Predsednik opštine zadržao je dostavljenu dokumentaciju. Iako, Opština Palilula nije nadležna za većinu pomenutih stavki, kontaktiraće direktore javnih preduzeća koja treba da se angažuju u rešavanju postojećih problema.

Prema saopštenju UG Kotež, a vezano za ovaj sastanak, parkinzi će biti urađeni u celom naselju Kotež, i to tokom ove i naredne godine. Takođe, biće obnovljena i dečija igrališta, odnosno parkići.

Pošta u Kotežu je na dobrom putu da bude otvorena sa svim uslugama, obzirom da je UG Kotež već pronašao prostor za novu poštu. Potrebno je da se na tom mestu obezbedi rasveta, prilaz za invalide i prisustvo policije u blizini. Takođe, iz Pošte Srbije postoji volja za realizaciju ovog projekta.

Prostorije policije u Kotežu za sada nisu bliska realnost, ali smo se dogovorili i da zajedno posetimo komandira policije na Paliluli i da pokušamo da nađemo rešenje. Bez policije otežan je put do dobijanja pošte, reakcija na pozive građana je spora, zaštita inventara u naselju skoro i da ne postoji. – kažu iz ovog udruženja

Psi lutalice su teško rešiv problem na celoj Paliluli. Ipak, i ova tema je otvorena i radiće se na pronalaženju rešenja.

Kako dodatno navode iz UG Kotež, uskoro će se obratiti sugrađanima, za pomoć oko predloga za uređenje đnaselja Kotež, koje će opština Palilula podržati i realizovati.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U petak besplatni pregledi za sve građane na VMA

    Susnežica i sneg iznenadili sugrađane, putari ipak spremni