Sunčano i toplo. U Beogradu 33 stepena. Sutra 34 - www.lobi-info.rs

Sunčano i toplo. U Beogradu 33 stepena. Sutra 34

1 minut za čitanje
Sunčano i toplo: U Beogradu danas 34 stepena
Sunčano i toplo: U Beogradu danas 34 stepena

U Beogradu danas sunčano i „tropski toplo“ – maksimalna temperatura 33°C. Oprez zbog vrućine! Nikud bez šešira i flašice s vodom! upozorava Nada Macura.

U Beogradu, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a vetar će biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura iznosiće 21, a najviša 33 stepena.

Očekivane biometeoroloske prilike i dalje neće prijati većini hroničnih bolesnika. Savetuje se smanjenje aktivnosti, naročito u najtoplijem delu dana.

Temperature Beograd 10.06. 11.06. 12.06 i 13.06. 2014

Izbegavati izlaganje suncu i nositi bocu s vodom

Dr Macura je upozorila da bi hronični bolesnici posebno trebalo da izbegavaju boravak na otvorenom prostoru i izlaganje suncu u najtoplijem delu dana – od 11 do 17 h. Portparol Hitne pomoći naglasila je da bi oni koji izlaze iz kuća trebalo da nose kačket ili šešir kako bi se zaštitili od direktnog sunčevog zračenja i da je, takođe, neophodno zaštititi kožu od visokog indeksa zračenja.

Dr Macura je upozorila da je potrebno čuvati se ujeda insekata i ne šetati po nepokošenoj travi, da je neophodno, takođe, nositi adekvatnu odeću i obuću i rashlađivati prostorije u kojima se boravi.

Od petka će biti promenljivo i svežije, povremeno s kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 18, a najviša oko 28 stepeni.

Leave a Reply

Prvi Junfest na Ušću od 13-22 juna
Prethodna priča

Prvi Junfest na Ušću 13-22. juna

Sledaća priča

Radovi na mostu Zemun-Borča privode se kraju

Poslednje od Vesti