in

Sugrađani upozoravaju, sve više pljački na levoj obali

Kako su nas obavestili sugrađani, pre manje od nedelju dana, u toku jedne večeri, opljačkano je čak 4 kuće u naselju Mali Zbeg u Borči. Ovaj slučaj nije usamljen, jer sve više sugrađana se žali na ovaj problem.

Prema rečima oštećenih sugrađana, lopovi biraju kuće i dvorišta u kojima nema psa čuvara, jer im to znatno olakšava „posao“. Na sreću, vrebaju trenutak kada porodica nije kod kuće, pa do sada nije bilo fizičkih napada ili povreda članova porodice.

Prilikom upada u kuće, lopovi traže novac ili nakit. Ipak ako ne nađu takav plen, nose i televizore, monitore i sličnu tehniku. U slučajevima kada ne mogu da uđu u kuću, odnose bicikle, alat i sličan plen iz garaža ili pomoćnih objekata.

Biraju kuće i dvorišta u kojima nema pasa

Građani tvrde da ove krađe traju već mesecima i da se lopovi periodično „sele“ kroz naselja leve obale. Veliki broj žrtava ostao je i bez suvog mesa iz svojih pušnica, jer one se u dvorištima uglavnom lako dostupne, a lopovi izgleda ne biraju svoj plen.

Iako je pre samo par dana uhvaćen počinioc koji je „operisao“ na našoj opštini, oštećeni sumnjaju da su sve skorije pljačke baš njegovo delo. Policija i dalje istražuje njegov slučaj, a aktivno radi i na svim prijavljenim slučajevima provala.

U međuvremenu, sugrađani žive brinući za svoju imovinu, a neki od oštećenih nakon pljački doneli su odluke da konačno nabave pse čuvare kako bi se zaštitili. 

Foto: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Kad bi policijci za pocetak samo izasli na teren. Da ponekad i prosetaju ili se provozaju kroz naselje, a naselje nije samo deo oko policijske stanice i Shopi centra vec mnogo sire mozda bi i kradja bilo manje

Zbog nove droge mladić iz Borče u teškom stanju

Na Ovčanskom putu žena ispala iz autobusa