in

Stigle prve kazne zbog zalivanja bašte

Pre nekoliko dana Beogradski vodovod je apelovao na sve Beograđane da racionalnije koriste vodu. Tokom proteklog vikenda su prvi put izrečene kazne u iznosu od 10.000 dinara za zalivanje bašte na teritoriji Beograda.

Komunalni inspekcija Opštine Barajevo minulog vikenda napisala je dve prijave zbog prekomerne potrošnje vode u ovoj lokalnoj samoupravi.

Domaćinstva u selima Beljina i Lisović kažnjena su sa po 10.000 dinara, a ova akcija biće nastavljena i u drugim obodnim delovima grada, s ciljem boljeg vodosnabdevanja na nivou cele prestonice.

Opštinski komunalni inspektori, u saradnji sa Komunalnom policijom, obilazili su u noći između subote i nedelje problematične delove Barajeva i podavalskih naselja. Kako saznajemo, prijave nesavesnih komšija već su stizale na adresu nadležnih.

– Znali smo gde najpre treba da idemo – rekli su za Novosti iz komunalne uprave Barajeva. – U Beljini i Lisoviću vodovod je urađen pre nekoliko godina, pa su žitelji ovih sela dali sebi oduška u vrelim danima.

Prema rečima sagovornika Novosti, ovakva akcija sprovedena je prvi put. Kazna od 10.000 dinara, za one koji zalivaju bašte, pločnike ili pune bazene iskorišćavajući rezervoar JKP „Vodovod i kanalizacija“, propisana je Gradskom odlukom o prečišćavanju i distribuciji vode. Ukoliko se ona plati u roku od osam dana, iznos će biti prepolovljen.

Kako su potvrdili iz Komunalne policije, pojačana kontrola zbog rasipanja dragocene tečnosti, nastaviće se sa tropskim talasom koji predstoji. Na meti inspektora i gradskih „plavaca“ ostaće Barajevo, a ovoj opštini pridružiće se i ostatak periferije, poput Grocke, Sopota i Mladenovca.

Za sada nema najava da će biti izvršena kontrola i na levoj obali, ali to ne znači da ipak treba trošiti prekomerno vodu. Jer se za ko će na kraju platiti!

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Borčanac motorom obišao čak 27 gradova u 11 država

Pojedini građani Borče našli kazne zbog bazena u sandučićima