in

Pojedini građani Borče našli kazne zbog bazena u sandučićima

Juče smo pisali o tome kako su pojedini građani Opštine Barajevo dobili prve kazne od 10.000 dinara za zalivanje bašte, samo nekoliko dana nakon apela Beogradskog vodovoda o racionalnijoj potrošnji vode.

Iako smo apel preneli i građane upozorili, očigledno je neko bio brži…

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od sugrađanina počelo je kažnjavanje zbog bazena po Borči, tačnije Malom Zbegu.

– Nekoliko mojih komšija je dobilo kaznu za bazen od po 10 000 dinara, kazne ostvalja čovek koji da dođe da čita vodu na satu, i samo ostavi u sandučetu, ili da se plati ili da se ide na sud – napisao nam je sugrađanin Vasilije.

Nakon informacije koju smo dobili kontaktirali smo Beogradski vodovod i saznali da oni nemaju informacije da li je bilo kažnjavanja po Borči.

Takođe, smo saznali da njihovi radnici koji očitavaju vodomere nemaju ovlašćenja da dostavljaju kazne i da je za to zadužen Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda.

Nakon razgovora sa vodovodom, kontaktirali smo dežernu inspekciju grada Beograda i saznali da inspektori ukoliko nikog ne zateknu mogu ostaviti kaznu u sandučetu.

Međutim, saznali smo da za sad nema kazni za bazene, jer je uobičajeno da potrošači koji imaju bazen potpišu ugovor sa Beogradskim vodovodom i iste pune kada je to dozvoljeno.

Inspektori trenutno pišu kazne samo onima koje zateknu kako zalivaju bašte, ali ne ko ima bazen u dvorištu.

Na osnovu svega možemo zaključiti jedino da ili su kazne lažne ili informacija koju smo dobili od sugrađanina ili nadležnih nisu tačne.

Ukoliko stvarno pronađete kazne u poštanskim sandučićima predlažemo da prvo sve proverite pre nego što se uputite na šalter za plaćanje.

Kako bi potvrdili sve navode koje smo dobili kontaktiraćemo nadležne emailom, a do tada svakako savetujemo svima da racionalnije koristite vodu kako ne bi „dobili“ kaznu za nenamesku potrošnju vode, odnosno ako poseduju bazen da to prijave Beogradskom vodovodu.

Slika: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Stigle prve kazne zbog zalivanja bašte

Obrušilo se stablo pored vrtića u Kotežu