in

Stariji od 65 ne mogu da napuštaju domove, evo kako teče isplata njihovih penzija

Od juče su počele isplate drugog dela februarskih penzija, a najstariji sugrađani su i dalje zabrinuti jer nisu sigurni na koji način će penzije biti isplaćene obzirom da je svim starijima od 65 godina zabranjen izlazak iz njihovih domova.

Prema sadašnjim informacijama oni kojma je do sada penzija stizala preko Pošte, penziju će i sada doneti njihov poštar na kućnu adresu.

Sugrađani koji penzije primaju preko neke od banaka moraće ovoga puta nekoga da ovlaste da njihovu penziju podigne u ekspozituri njihove banke.

Narodna Banka Srbije je u dogovoru sa bankama na svom sajtu objavila formular ovlašćenja kojim lice starije od 65 godina može da ovlasti nekoga od najbližih da u banci podigne njihovu penziju.

Ovaj obrazac ovlašćenja možete preuzeti OVDE.

Uz popunjen i potpisan obrazac ovlašćeno lice mora da ponese u banku i ličnu kartu lica čiju penziju podiže, kao i svoju ličnu kartu.

Napominjemo da je ovo ovlašćenje jednokratno, dakle važi samo određenog datuma i za jasno naveden iznos. Takođe, ovlašćenje se ostavlja u banci.

Danas smo imali prilike da u Borči vidimo kako sve to funkcioniše. Ispred banaka već jutros se sugrađani strpljivo čekali da podignu penzije za svoje starije članove porodica.

Ako niste raspoloženi da čekate u redu ispred banke, ostaje mogućnost da penziju za svoje starije podignete i na bankomatu, pod uslovom da poseduju karticu ovog tipa.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Tokom noći još dve osobe preminule od korona virusa

    Neki marketi rade i do 16.00 časova, svuda ispred objekata redovi