in

Stanare zgrade u „Centru 5“ šokirali računi za Infostan

Stanare zgrade u Centru 5 šokirali računi za Infostan - 2016

Stanare jedne zgrade u Borči šokirali nameti za „Infostan“ jer je na naplatu došlo i do 20.000 dinara po stanu.

Naime, stanare zgrade u Ulici Moravske divizije 5 u Borči, neprijatno je iznenadio novembarski račun za „Infostan“ u kojem je stavka o potrošnji vode kod nekih bila uvećana i do tri puta!

Da nešto nije u redu sa vodomerom niko od stanara nije ni primetio, sve dok na njihove adrese nisu stigle uplatnice sa ogromnim iznosima.

U zavisnosti od članova domaćinstva, iznos „Infostana“ koji je stanarima došao na naplatu, uglavnom se kretao oko 20.000 dinara, a potrošnja vode za novembar išla je i do 170 metara kubnih po domaćinstvu.

– Čim smo dobili račune pozvali smo „Vodovod“ i dobili odgovor da se vodomer pokvario, a da smo mi stanari odgovorni jer to nismo na vreme prijavili – objašnjava Verica Sekulić Opačić, koja živi u ovoj zgradi.

I dodaje, kako smo mi mogli da znamo da je to naša odgovornost i šta se sa vodom zbiva?!

Veliko ogorčenje među njima izazvalo je i to što su saznali da je ekipa „Vodovoda“ vršila očitavanje vodomera i utvrdila da nešto nije u redu, a da im to niko nije rekao.

– Oni su 18. novembra videli da je dnevna potrošnja sa osam kubika skočila na 30, a mi smo o tome obavešteni tek posle nekoliko dana. Pitam se zašto neko nije odmah nazvao i javio nam za problem? – priča Jovica Opačić.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ potvrdili su nam da je njihova ekipa izlazila na teren i utvrdila da postoji povećana potrošnja.

– Pored redovnog, izvršeno je i kontrolno očitavanje 25. novembra. U međuvremenu stanari su posle prvog čitanja 18. 11. bili obavešteni dopisom ekspedovanim pet dana kasnije. Služba čitanja vodomera tada nije evidentirala postojanje bilo kakvog kvara na vodovodnom spoju preko koga se snabdevaju stanari – rečeno je Novosti iz ovog preduzeća.

Stanare zgrade u Centru 5 šokirali računi za Infostan - 2016

Nalažalost moraće da plate ceo iznos

Stanari su podneli žalbe „Vodovodu“ kako bi im deo uvećanog računa bio otpisan, ali su one odbijene, pa će ipak morati da plate celokupan iznos.

– S obzirom na to da nije postojao kvar na delu vodovodnih instalacija koje održava naše preduzeće nema osnova za korekciju računa za vodu za stanare u Ulici Moravske divizije 5 – poručuju u „Vodovodu“.

U „Vodovodu“ tvrde da je sve apsolutno čisto jer se vidi da je neko kopao pored šahta a to nisu oni radili.

– Još jedno očitavanje sprovedeno je 10. decembra, a tada je utvrđeno da potrošnja vode umanjena i da se vratila na nivo približne redovne potrošnje. Takođe, uočeno je i da postoje tragovi radova na unutrašnjim instalacijama neposredno iza šahta u kojem se nalazi vodomer, a koje nisu izvodile naše ekipe – kažu u „Vodovodu“.

Da li je propust „Vodovoda“ ili nekog nesavesnog komšije, stanari će prvo morati da plate račune pa onda da se žale drugim nadležnim institucijama!

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kilometarska kolona zbog sudara na Pupinovom mostu (FOTO)

Lokalni izbori 2016 - Palilula - Leva Obala

Specijal „Lokalni izbori 2016“ – Palilula – Leva obala