in ,

Šta kažu stručnjaci o nastavku pandemije ?

corona virus

Vrhunac rasta broja obolelih od koronavirusa u svetu tek predstoji a karantini mogu da potraju do sredine leta, pokazuje model koji je izradila američka konsultantska kompanija Boston consulting group (BCG).

Karantini i zatvaranje granica zbog pandemije virusa korona (COVID-19) mogli bi da ostani na snazi čak i u najrazvijenijim zemljama sveta do poslednjih nedelja jula prema najgorem mogućem, a do sredine juna prema najboljem mogućem scenariju, navodi BCG .

Prognoze stručnjaka koji su radili ovu analizu kažu da će vrhunac broja novoobolelih u SAD biti u prvoj nedelji maja dok se vrhunac rasta u Velikoj Britaniji očekuje tek u trećoj nedelji maja.

U to vreme, na vrhuncu će biti i rast epidemije u Brazilu, koji je trenutno jedna od retkih zemalja koja nije uvela mere potpunog karantina ali u pojedinim oblastima postoje propisi za ograničavanje kretanja i ponašanja.

U Francuskoj će epidemiološka kriva najvišu tačku dostići takođe u trećoj nedelji maja, prema modelu koji je izračunao BCG, iako je ova zemlja jedna od najbolje rangiranih prema dosadašnjoj borbi sa krizom.

Vrhunac epidemije u Rusiji se očekuje prve nedelje maja, dok se za Indiju prognozira da će kriva dostići maksimum tek u trećoj nedelji juna.

Prema poslednjim podacima  u svetu je potvrđeno 1.493.727 zaraženih koronavirusom. Od toga je broj umrlih porastao na 87.466, a broj izlečenih na 319.101.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    prazan Beograd

    Strožije zabrane kretanja za vikend

    pančevački most

    Saopštenje opštine Palilula