in

SPEKTAKL NA TAŠU: Boba i Žile se opraštaju od „kapica“ Srbije

Manifestacija pod nazivom Dani vaterpolo šampiona kojom će novogodišnjim koktelom 22. decembra i revijalnom utakmicom između reprezentacije Srbije i tima sveta dan kasnije, na neki način biti sublimirani fantastični uspesi našeg vaterpolo sporta, imaće i humanitarni karakter.

Odlukom rukovodstva Vaterpolo saveza sav prihod od ulaznica sa meča između reprezentacije Srbije i tima sveta, kojom će se od nacionalne selekcije na veličanstven način oprostiti Živko Gocić i Slobodan Nikić, biće uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Karte su već u prodaji na svim poslovnicama Eventima po ceni od 300 dinara.

– Na jednom mestu okupićemo sve ono najbolje što vaterpolo sport ima u ovom trenutku, a sve u čast oproštaja od reprezentacije Srbije Živka Gocića i Slobodana Nikića. Verujemo da će mnogi ljubitelji ne samo vaterpola već i sporta uopšte, kao i navijači kojima su Boba i Žile kroz 13 godina u nacionalnom timu doneli mnogo radosti, poželeti da budu deo ovog istinskog spektakla i da će tribine Taša biti ispunjene do poslednjeg mesta– rekao je Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije.

I dodao, želja nam je da to iskoristimo pa će sav prihod od ulaznica biti uplaćen malom Andreju Petroviću kome je pomoć zaista neophodna. Time ćemo i na human način oproštaj Gocića i Nikića učiniti još posebnijim .

Podsećamo, vaterpolo spektakl i duel vaterpolista Srbije koji su aktuelni evropski, svetski i olimpijski prvaci protiv ostatka sveta, zakazan je za 23. decembar od 18 sati na Tašmajdanu, a obezbeđen je i direktan prenos na RTS.

Olimpijski tim Srbije protiv Tima Sveta

Selektor naše reprezentacije Dejan Savić poslednji put će na okupu imati kompletan sastav osvajača zlatne medalje sa Igara u Riju: Gojka Pijetlovića, Dušana Mandića, Živka Gocića, Savu Ranđelovića, Miloša Ćuka, Duška Pijetlovića, Slobodana Nikića, Milana Aleksića, Nikolu Jakšića, Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Stefana Mitrovića i Branislava Mitrovića.

Njima će se suprotstaviti tim sveta u sastavu: Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska) i Lukaš Seman (Slovačka). Umesto najavljenog Mlađana Janovića koji je sprečen i neće moći da dođe u Beograd u tim sveta uvršteni su Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija), a trener selekcije Tima sveta je Vjekoslav Kobešćak.

Biće ovo definitivno svetski spektakl u našem glavom gradu!

Foto: Alo

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    BSK Borča pod lupom zbog „nameštanja“ mečeva

    U Krnjači Avganistanac silovao 16-godišnjeg Iranca