Prelazak kolima preko novog mosta na crno za samo 200 dinara
Prelazak kolima preko novog mosta na crno za samo 200 dinara

SPECIJAL: „Na crno” preko novog mosta za 200 dinara

u Most Zemun - Borča

Posle nekoliko dana nastavljamo sa specijalom o novom mostu. Ovo je četvrta tema o kojoj pišemo a koja i nije baš popularna. Međutim, morali smo da ukažemo na propust nadležnih.

Naime, kako se radovi na pristupnim saobraćajnicama i samom mostu privode kraju, sve više ima onih nestrpljivih koji most prelaze „na crno”.

Iako zabrana postoji i ista je jasno istaknuta na mostu, pojedinci je ipak ne poštuju.

Koliko smo uspeli da saznamo, do sada se to dešavalo tek u večernjim satima, kad čuvari nisu na mostu. Ograde koje su postavljene se lako mogu pomerati čime se otvara put za nesmetan prelazak preko mosta.

U poslednjih nekoliko dana, ova „operacija” je moguća i preko dana ali za određenu „tarifu”, tačnije za 200 dinara, kako nezvanično saznajemo.

Pešaci i biciklisti su to činili tokom dana, dok je vidljivo. Ipak, mnogo je manje onih koji se noću usuđuju da pređu preko mosta koji još nije osvetljen a put mnogima nije poznat.

Prelazak kolima preko novog mosta na crno za samo 200 dinara - 2014

Želimo da ukažemo na pomenuti propust nadležnih i da apelujemo na saobraćajnu policiju da se posveti ovom problemu prevashodno zbog bezbednosti.

Još jednom ističemo – ovaj put nije osvetljen, radovi se i dalje odvijaju a sam most je dalje zvanično zatvoren za saobraćaj.

Ako smo već decenijama čekali da se novi most sagradi, onda budimo strpljivi još ovih desetak dana koliko je ostalo do zvaničnog otvaranja dugoočekivanog mosta preko Dunava.

Znamo da se pojedincima ukazivanje na ovaj problem i propust neće svideti. Nama je važno da apelujemo na savest svih sugrađana pre nego ovaj „manji” propust dobije neke šire razmere.

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Most Zemun - Borča

Idi na VRH