in

“Solaris” autobusi opet raspoređeni na pojedinim linijama leve obale

“Solaris” autobusi opet raspoređeni na pojedinim linijam leve obale
“Solaris” autobusi opet raspoređeni na pojedinim linijam leve obale

Beograđani su dobili još 200 novih Solaris autobusa, koji su raspoređeni na 29 linija javnog gradskog prevoza. Nažalost, ugrožene linije će izgleda Novu godinu dočekati u lošem stanju, neadekvatnim uslovima vožnje koji najavljuju oštru zimu u atobusima javnog gradskog prevoza.

Od danas ulicama Beograda patrolira još 200 novih Solaris autobusa, tipa “Urbino 18” koji su raspoređeni na linijama sa najvećim brojem putnika. Iako frekventne linije po rasporedu idu na svakih od 5-10 minuta, nadležni smatraju da linije 43, 95, 96 i 101 koristi veliki broj građana te je bitno da su autobusi pouzdani sa većim kapacitetom. Dovoljno su mala odstupanja u redu vožnje da se napravi gužva i dovede do poremećaja u funkcionisanju javnog gradskog prevoza.

Linija 106Građani koji putuju na linijama 104, 105, 106 su opet zabaravljeni jer dotične linije nisu frekventne, ne dovode do gužve i poremećaja gradskog prevoza iako idu na 30-55 minuta. Ali to nije opravdanje, jer na dotičnim linijama trebalo bi isto da rade kvalitetna i pouzdana vozila. Svi smo mi građani koji plaćaju istu cenu karte u prevozu, te udaljena mesta takođe zaslužuju adekvatne autobuse kad već ne može da im se promeni red vožnje, da idu češće.

Podsećamo, početkom novembra grad Beograd je dobio 150 novih Solaris autobusa koji su niskopodni, zglobni, sa dizel motorom „Euro 5“ generacije, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistema za daljinsko praćenje vozila. Takođe, vodilo se računa o bezbednosti i komfornosti radnog mesta vozača, tako da vozila imaju zatvorenu kabinu sa kamerom i panik tasterom.

U novim „Solaris Urbino“ autobusima, primetiće te da ima više prostora za stajanje no za sedenje, a takođe i kretanje putnika u samom vozilu je znatno lakše. Autobus raspolaže sa 118 mesta za stajanje i 40 mesta za sedenje i bili su raspoređeni na linijama 43, 95, 96 i 101.

Nadamo se da će novi autobusi uticati na poboljšanje kvaliteta prevoza kako bi zadovoljili osnovne uslove bezbednosti putnika u saobraćaju. Očekujemo da će Nova godina doneti građanima Ovče, Crvenke, Glogonjskog i Jabučkog rita, Kovilova, Dunavca i Besnog Foka nove komforne, ugrejane autobuse kad već ne može normalni red vožnje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

 1. Zalite nad sudbinom stanovnika Ovče, Crvenke, Glogonjskog i Jabučkog rita, Kovilova, Dunavca i Besnog Foka za koje autobusi GSP polaze direktno sa Omladinskog stadiona i to na svakih 30-35 minuta a ne pominjete stanovnike Vrbovskog koji nemaju direktnu vezu do grada vec moraju, dolazeci iz Beograda, da presedaju u Padinskoj skeli sa linije 101 i tek onda “ hvataju“ autobus 102 koji ide na svakih sat vremena!

  Ako se, zbog eventualnog zakasnjenja na liniji 101 propusti bus 102 samo cekanje na bas 102 u Padinskoj Skeli moze da potraje i oko 2 sata.

  Sve u svemu,putovanje od Omladinskog stadiona do Vrbovskog moze da potraje i oko 3 sata a najvise zbog gubljenja vremena na transfer u Padinskoj skeli.

  Ako bus102 ne moze da ide cesce, bilo bi dobro da polazi iz grada da ne moramo da presedamo .

  Molim vas i sa vase strane da istrazite ovaj problem i zainteresujete nadlezne za njegovo resavanje.

  Inace, sve pohvale sajtu, veoma je informativan za stanovnike Leve obale uz malu zamerku da zapostavljate Vrbovsko.

PKB: Đilas i Mandić u aferi pljačkanja najvećeg giganta

PKB: Đilas i Mandić u aferi pljačkanja najvećeg giganta

U Krnjači muž isekao nožem suprugu po licu - 05.12.2013

U Krnjači muž isekao nožem suprugu po licu