Sledeće godine stiže socijalna karta za sve građane
Sledeće godine stiže socijalna karta za sve građane

Sledeće godine stiže socijalna karta za sve građane

u Vesti

Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, najavio je izradu socijalne karte sledeće godine koja će omogućiti pravedno ostvarivanje socijalnih i drugih prava.

Sledeće godine počeće izrada socijalne karte koju će imati svi građani Srbije i koja će predstavljati glavni dokument na osnovu kojeg država može precizno utvrditi da li je nekome potrebna pomoć.

Socijalna karta je dug posao koji zahteva strpljenje, te je za njenu realizaciju potrebno dve godine. Moraće da se finansira iz evropskih fondova pošto država ne raspolaže potrebnim sredstvima, rekao je Vulin.

„Socijana karta je način da pravedno raspodelimo ono što zaradimo i način da nam se ne dešavaju slučajevi da neko ima vile i zamkove, a da je prijavljen na minimalac”, istakao je Vulin.

Vulin je poručio da će Ministarstvo rada insistirati da se na javnim radovima za obnovu zemlje, posle poplava angažuju korisnici socijanih usluga i oni koji su na evidienciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe će se insisitirati da u javnim nabavkama za realizaciju tih poslova mogu da konkurišu samo ona preduzeća koja su uredno izmirila sve svoje obaveze prema državi i zaposlenima, rekao je Vulin.

Socijalne karte bi trebalo da olakšaju život najsiromašnijima, korisnicima socijalnih i dečijih primanja i penzionerima, kojima će država pomagati.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.