in

Sinoć izgorela kuća u Borči

Sinoć izgorela kuća u Borči
Sinoć izgorela kuća u Borči

Petočlana porodica Šašić je sinoć ostala bez smeštaja nakon što su im u požaru izgoreli krov i sprat kuće u Ulici Ovčanski put 93a u Borči, a prizemlje totalno poplavljeno tokom gašenja vatre. Kako su članovi porodice danas kazali, požar je izbio sinoć oko 22 sata, a sumnja se da su uzrok neispravne instalacije ili problem u odžaku.

Vatrogasne ekipe iz stanice u Borči su došle na mesto događaja 10 minuta nakon poziva, a odmah zatim pojavila se i ekipa Elektrodistribucije Beograd i policija.

„Istrčali smo iz kuće u papučama i sklonili se kod komšija. Napolju minus, pola metra snega, a mi u papučama i džemperima nemoćno gledamo kako nam gori kuća. Još ne mogu da prestanem da plačem. Deca su mi se jako uplašila. Evo i danas, svakog trenutka mislimo kako će opet da počne da gori“, kazala je Mira Šašić.

Ona je dodala da radi kao spremačica, njen muž je traktorista i da su zajedno podigli kredite kako bi obezbedili sebi krov nad glavom.

„Sada smo preko noći ostali bez svega. Ovo je zaista strašno. Ne dao Bog ikome ovo što smo mi doživeli“, kroz suze je kazala Mira Šašić.

Porodica Šašić iz Borče danas nema ni struju ni vodu. Zbog vatre cevi za vodu su popucale i celo prizemlje je poplavljeno, kao i kreveti, ormari i drugi nameštaj. Dečije sobe i sva garderoba izgoreli su u požaru.

Šašići su noć proveli budni u prizemlju izgorele i poplavljene kuće jer, kako kažu, nisu hteli nikome da smetaju i budu na teretu.

Apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu koliko god mogu, jer nekad i mala pomoć većeg broja ljudi može učini mnogo toga.

Takođe, apelujemo i na lokalnu samoupravu odnosno Gradsku opštinu Palilula i Centar za socijalni rad da pomognu ovoj skromnoj porodici, jer zima koja nam predstoji će biti sigurno duga i hladna.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

zimska idila decembar 2012

Zimska idila

Živi u sadašnjosti. Uči iz prošlosti. Planiraj budućnost.

Duhovi prošlosti