Savamala: Ne propustite Mirisno-ukusni bazar! - www.lobi-info.rs

Savamala: Ne propustite Mirisno-ukusni bazar!

1 minut za čitanje

Mirisno-ukusni bazar na „Mikseru“ građanska inicijativa „Baštalište“ i njeni osnivači „Beogradski festival cveća“ i „Ama“, centar za negu čoveka i prirode, predstaviće svoje aktivnosti i mirisno-ukusne proizvode u okviru ovogodišnjeg „Mikser“ bazara od 6. do 8. juna.

Umesto nedeljne kupovine, prošetajte Savamalom kojom će se širiti arome bosiljka, lavande, ruzmarina, ali i domaćeg ajvara, rakije, zeleniša, prirodne kozmetike.

Tih dana budimo solidarni sa WWOOF, organskim domaćinima širom Srbije, i podržimo njihov opstanak na selu. To je prilika da se raspitate i o tome kako da aktivno provedete svoj odmor volontirajući na nekoj organskoj farmi tj. WWOOF-ujući. Svratite i u naš zeleni ofis po besplatan savet o uzgoju balkonskog cveća, bilja, ali i povrća. Saznajte šta su to „baštenske zajednice“ i kako da sa prijateljima osnujete svoju. Podržite postojeće svojim potpisom. BFC vam stoji na raspolaganju za ozelenjavanje vašeg komšiluka.

Građanska inicijativa „Baštalište“ zagovara koncept gradskih baštenskih zajednica i njihovo sistematsko uključivanje u lokalne urbanističke planove i politike u Srbiji sa ciljem da se gradovi razvijaju „po meri čoveka i prirode“ i da snagom solidarnosti skratimo put „od njive do trpeze“.

Leave a Reply

Učenici OŠ „Stevan Sremac“ nagrađeni na konkursu „Stabilo“
Prethodna priča

Učenici OŠ „Stevan Sremac“ nagrađeni na konkursu „Stabilo“

Na levoj obali Dunava angažovano 11 aviona za prskanje komaraca
Sledaća priča

Na levoj obali Dunava angažovano 11 aviona za zaprašivanje komaraca

Poslednje od Vesti