Savamala: Ne propustite Mirisno-ukusni bazar!

u Vesti

Mirisno-ukusni bazar na „Mikseru” građanska inicijativa „Baštalište“ i njeni osnivači „Beogradski festival cveća“ i „Ama”, centar za negu čoveka i prirode, predstaviće svoje aktivnosti i mirisno-ukusne proizvode u okviru ovogodišnjeg „Mikser” bazara od 6. do 8. juna.

Umesto nedeljne kupovine, prošetajte Savamalom kojom će se širiti arome bosiljka, lavande, ruzmarina, ali i domaćeg ajvara, rakije, zeleniša, prirodne kozmetike.

Tih dana budimo solidarni sa WWOOF, organskim domaćinima širom Srbije, i podržimo njihov opstanak na selu. To je prilika da se raspitate i o tome kako da aktivno provedete svoj odmor volontirajući na nekoj organskoj farmi tj. WWOOF-ujući. Svratite i u naš zeleni ofis po besplatan savet o uzgoju balkonskog cveća, bilja, ali i povrća. Saznajte šta su to „baštenske zajednice“ i kako da sa prijateljima osnujete svoju. Podržite postojeće svojim potpisom. BFC vam stoji na raspolaganju za ozelenjavanje vašeg komšiluka.

Građanska inicijativa „Baštalište“ zagovara koncept gradskih baštenskih zajednica i njihovo sistematsko uključivanje u lokalne urbanističke planove i politike u Srbiji sa ciljem da se gradovi razvijaju „po meri čoveka i prirode“ i da snagom solidarnosti skratimo put „od njive do trpeze“.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.