Potera saobraćajne policije za bahatim vozačima! - www.lobi-info.rs

Potera saobraćajne policije za bahatim vozačima!

2 minuta za čitanje
Potera saobraćajne policije za bahatim vozačima!
Potera saobraćajne policije za bahatim vozačima!

Saobraćajna policija pojačaće kontrolu na putevima tokom celog letnjeg perioda. Pored uobičajnih kontrola, uvodi se i dodatna helikopterska i motociklistička kontrola .

Saobraćajna policija pojačaće kotrolu na putevima Srbije jer je tokom godišnjih odmora zabeležen veliki protok vozila.

Saobraćajna policija će tokom celog letnjeg perioda obavljati pojačanu kontrolu na putevima jer se u tom periodu održavaju brojne manifestacije a uobičajena je pojačana frekvencija vozila u saobraćaju zbog sezone godišnjih odmora, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Pored uobičajne kotrole, Rebić je najavio i dodatnu helikoptersku i motociklističku kontrolu zbog povećanja saobraćajnih udesa na putevima Srbije.

„Mi u svom delokrugu gledamo da predupredimo da ne dođe do saobrajnih nezgoda. Pozivamo i druge subjekte da se uključe u to jer ima dosta prostora da se stanje u toj oblasti unapredi, rekao je Rebić.

Crni bilans na putevima Srbije

Saobraćajne nesreće na putevima Srbije ne jenjavaju što svedoče i podaci iz Uprave saobraćajne policije koji kažu da je u jučerašnjem danu evidentirano 84 saobraćajna udesa, 45 osoba je povređeno a tri osobe su, nažalost, izgubile život.

Rebić napominje da su uzroci saobraćajnih nesreća često nedozvoljena brzina i psiho-fizičko stanje vozača i savetovao vozačima da na put kreću samo kada su odmorni i psiho-fizički spremni za putovanje.

On je rekao da se u svakoj saobraćajnoj policijskoj ispostavi obavlja analiza da li je u prethodnom periodu aktivnost saobraćajne policije bila adekvatna, a takođe se analizira da li su se vršile kontrola brzine i kontrola alkoholisanosti.

Leave a Reply

Na Lisičijem Jarku pilot zakucao avion
Prethodna priča

Na aerodromu Lisičji jarak pilot zakucao avion

Sledaća priča

Oprez - danas nas očekuju nepogode sa gradom!

Poslednje od Vesti