in

Saobraćajci za vikend zaustavili 248 alkoholisanih vozača. Racija bila i u Borči

Saobraćajci za vikend zaustavili 248 alkoholisanih vozača, racija bila i u Borči-2015
Saobraćajci za vikend zaustavili 248 alkoholisanih vozača, racija bila i u Borči-2015

Tokom vikenda je na teritoriji grada Beograda zaustavljeno oko 2.250 vozila, bilo je 248 alkoholisanih vozača a na trežnjenju je zadržano njih 23.

Akcija je bila sprovedena i u Borči, tačnije na Gredi. U subotu uveče oko 22 h videli smo raciju saobraćajne policije kako zaustavlja vozila.

„Svakog vikenda na teritoriji grada Beograda sprovodi se pojačana kontrola saobraćaja, prvenstveno usmerena na kontrolu vozača koji voze pod uticajem alkohola“, izjavio je za „Tanjug“ zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Slobodan Malešić.

On je rekao da se nada da će policija ovim akcijama smanjiti broj vozača u alkoholisanom stanju a time i broj saobraćajnih nesreća i nastradalih.

Kako je „Tanjugu“ rekao glavni inspektor za kontrolu i regulisanje saobraćaja Vasilije Đuričić, svakog vikenda u Beogradu u proseku 120-320 vozača upravlja pod uticajem alkohola.

Saobraćajci za vikend zaustavili 248 alkoholisanih vozača, racija bila i u Borči-2015

Prema njegovim rečima, samo u noći s petka na subotu zaustavljena su 123 alkoholisana vozača, policija je protiv njih podnela 67 prekršajnih prijava i 56 prekršajnih naloga po saobraćaju, za koja je predviđena mandatna kazna za lica koja su imala 0,3-0,5 promila alkohola u krvi, dok je zadržano 11 lica koja su imala preko 1,2 promila alkohola u krvi.

Đuričić je rekao da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, uslovne radnje nepostupanja po pravilima saobraćaja i nakon toga vožnja pod uticajem alkohola.

Kako je naglasio, policija je pojačala kontrole po pitanju brzine kretanja, alkoholisanosti i vožnje pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Prema podacima saobraćajne policije, u noći sa subote na nedelju bilo je 125 alkoholisanih vozača a na trežnjenju je zadržano njih 12, što u ukupnom zbiru daje 248 alkoholisanih vozača i 23 zadržana na trežnjenu tokom proteklog vikenda.

Izvor: Tanjug

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Asteriks i naselje bogova od četvrtka u bioskopima - 2015

    „Asteriks i Naselje bogova“ od četvrtka u bioskopima (VIDEO)

    Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči 3.2.2015.

    Mehanizacija za izgradnju Severne tangente uništava puteve u Ovči