Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči 3.2.2015.

Mehanizacija za izgradnju Severne tangente uništava puteve u Ovči

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Kao deo projekta severne tangente nakon mosta urađena je raskrsnica „Detelina sa četiri lista”.

Sledeća denivelisana raskrsnica tipa „Truba” planirana je na ukrštanju Severne tangente i dela Severne magistralne tangente. Nastavak Severne tangente u smeru ka Pančevu deo je posebnog projekta.

Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči

Od ove denivelisane raskrsnice projektovana saobraćajnica se spušta južno sve do puta Begrad-Pančevo i završava raskrsnicom u nivou kod štamparije Politika.

Na delu saobraćajnice koja je deo ovog projekta nalazi se raskrsnica u nivou za naselje Ovča.

Na ovom potezu angažovana je kompletna mehanizacija za prevoz materijala iz iskopa: kamioni, kiperi, utovarivači, bageri, buldožeri i damperi.

Naši dragi sugrađani iz Ovče potpuno su očajni zbog svakodnevnog „tutnjanja” ove mehanizacije. Osećaju se nebezbedno, ukazuju na probleme njihovog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

  GSP tvrdi: Ispunjavamo ono što predviđa red vožnje za liniju 85

Pešaci nemaju način da se kreću niti alternativu kako da zaobiđu ove teretnjake. Iza njih, kako oni navode, ostaje velika količina blata i prljavštine koja čini kolovoze klizavim.

Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči

Naš sugrađanin Veljko Drobac kaže: „Vozači kamiona se potpuno bahato ponašaju, trube, verbalno prete i nasrću vozilima od 30 tona na mene kao biciklistu koji se propisno krećem svojom stranom kolovoza u zakonski propisanim ograničenjem od jednog metra uz desnu ivicu puta. Ja sam preduzeo korake u vidu  prijave policijskoj stanici u Borči jer smatram da je prevencija ključ rešenja ali odgovor je bio da to nije u njihovom resoru.”

Bilo nam je obećano na početku realizacije projekta da će saobraćajnica biti opremljena odgovarajućim sistemom saobraćajne signalizacije, zatvorenim sistemom odvodnjavanja, osvetljenjem, kao i komunalnim instalacijama koje će biti smeštene u trupu saobraćajnice pošto je na levoj obali Dunava predviđena izgradnja poslovno-stambenih objekata. Pitamo se šta je danas sa time?

  Posle duže vremena asfaltiranje Zrenjaninca

Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči

Znamo da je prilikom realizacije svakog projekta neophodno angažovati mehanizaciju ali isto tako uzeti u obzir da su mesta kroz koja ona prolazi izuzetno naseljena, da tu ima dece koja idu u školu i da bez jasne saobraćajne signalizacije nije moguće ispuniti te osnovne bezbedonosne uslove stanovnika Ovče. Na određenim deonicama se pored puteva nalaze kanali čija granica je potpuno neosvetljena tako da pešaci i biciklisti imaju velike mogućnosti da upadnu prilikom naletanja kamiona na njih.

Građani su nam prenosili informacije kako vozači kamiona često ostavljaju vozila nepropisno parkirana kako bi kupili doručak ili pivo i da to ume da potraje. Kao i da prilikom vožnje koriste mobilne telefone.

  Palilula poklonila 30 invalidskih kolica osobama sa invaliditetom

Kako je nosilac projekta Ministarstvo za nacionalni investicioni plan a Grad Beograd (Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda) glavni partner na realizaciji, smatramo da je neophodno  da se uvedu stalna kontrola i saradnja sa građanima, tačnije, da se prati na koji način se ova vozila kreću i da se misli o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Mehanizacija za izgradnju severne tangente uništava puteve u Ovči 3.2.2015.

Pored toga nadamo se da će se nakon finilaziranja Severne tangente izvođači radova okrenuti za sobom i suočiti sa posledicama koje su ostavili na ovim putevima pa tako rekonstruisati put za Ovču, kao i raskrsnicu sa Borčom. U suprotnom, moraćemo razmisliti o alternativnim putevima.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh