in

Sa borčanskim osnovcima o bezbednom korišćenju Interneta

Predavanje o bezbednom korišćenju Interneta među decom pod nazivom „Tijana klik“ održano je juče u borčanskoj Osnovnoj školi „Rade Drainac“.

Projekat se ostvaruje saradnjom Opštine Palilula i Fondacije „Tijana Jurić“. Današnja edukacija je prva u nizu koje će biti održane u palilulskim školama i predstavlja početak realizacije sporazuma koji su nedavno potpisale Opština Palilula i Fondacija „Tijana Jurić“.

Predsednik opštine Aleksandar Jovičić naglasio je da je ovo zaista bitna i veoma važna tema i bezbednost dece i preventivu označio kao prioritet u budućnosti.

Zahvalio se, pritom, i Fondaciji „Tijana Jurić“ na saradnji i što će se zajedno baviti preventivama, a ne posledicama kao što je bilo uobičajeno u prošlosti.

Predsednik opštine dodaje da su edukacije dece kako da se odbrane od elektronskog nasilja i kako da roditelji primete neobično ponašanje dece i opasnosti od Interneta pitanja kojima će se Palilula baviti i u narednim mesecima.

– Ako napravimo jednu celinu i dobru organizaciju možemo očekivati da će u budućnosti stopa nasilja i neka tragična dešavanja biti u opadanju – ističe Jovičić. – To je naš cilj, i rezultat ovog rada se ne ogleda u kvanititetu, u smislu da nešto merimo koliko se desilo, nego suština je da se nešto loše ne desi.

Jovičić je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova pruža snažnu podršku. Uključuje se, kaže, u projekte edukacija koje će doprineti da deca dobiju znanje kako da se odbrane u kritičnim situacijama od opasnosti koje vrebaju od novih tehnologija kojima su svakodnevno izložena.

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, njen otac Igor, takođe je zahvalio Opštini Palilula i predsedniku Aleksandru Jovičiću na saradnji i najavio je da će buduće aktivnosti Fondacije prvo sprovoditi u našoj opštini.

– Pozivam i druge opštine da nam se priključe u ovoj borbi, da budemo zajedno u tome, i da zaista učinimo sve da deca u našoj zemlji danas budu sigurnija i da ovo bude jedno sigurno okruženje za njihovo odrastanje – rekao je Jurić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Planirana isključenja struje sutra i prekosutra

    IMPRESIVNO: 14 hiljada prijava za 10 godina borbe