in

Ruska delegacija proverava radove na pruzi Beograd-Pančevo

Pruga Beograd Pančevo, LOBI, izvor: beobuild.rs

U sredu, 26. avgusta, potpredsednik Ruskih železnica i direktor „RŽD Internešnl“ posetili su Srbiju i obišli radove na prugama Golubinci-Ruma i Beograd-Pančevo.

Aleksandar Vitajevič Celjko, potpredsednik Ruskih železnica, i Sergej Pavlov, direktor „RŽD Internešnl“, u sredu, 26. avgusta, bili su u poseti Srbiji i levoj obali Dunava u Beogradu.

Ovom prilikom oni su proverili kako teku radovi na pruzi Beograd-Pančevo, tačnije između stanica „Pančevački most“ i „Pančevo glavna“.

Radovi na ovim prugama predstavljaju dva od pet projekata na teritoriji naše zemlje, koje finansira ruski državni kredit. Po poboljšanju pruga procenju se da će se brzina vozova podići na 120 km/h.

Pruga na delu Pančevački most – Pančevo glavna duga je 16 km. Do sada je završen najveći deo radova – čak 90 %, te se očekuje da saobraćaj ovom deonicom bude uspostavljen februara naredne godine.

Nadamo se da će sve teći kako treba, da će ovaj rok biti ispoštovan pa da ćemo od narednog februara moći putovati nešto bržim vozovima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zaprosio devojku na koncertu Legendi pred 2500 ljudi

    Biogorivo PKB-a grejaće delove leve obale - 2015

    Biogorivo PKB-a grejaće delove leve obale