Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ruska delegacija proverava radove na pruzi Beograd-Pančevo

u Vesti od
Tara – T2

U sredu, 26. avgusta, potpredsednik Ruskih železnica i direktor „RŽD Internešnl” posetili su Srbiju i obišli radove na prugama Golubinci-Ruma i Beograd-Pančevo.

Aleksandar Vitajevič Celjko, potpredsednik Ruskih železnica, i Sergej Pavlov, direktor „RŽD Internešnl”, u sredu, 26. avgusta, bili su u poseti Srbiji i levoj obali Dunava u Beogradu.

Ovom prilikom oni su proverili kako teku radovi na pruzi Beograd-Pančevo, tačnije između stanica „Pančevački most” i „Pančevo glavna”.

Radovi na ovim prugama predstavljaju dva od pet projekata na teritoriji naše zemlje, koje finansira ruski državni kredit. Po poboljšanju pruga procenju se da će se brzina vozova podići na 120 km/h.

Pruga na delu Pančevački most – Pančevo glavna duga je 16 km. Do sada je završen najveći deo radova – čak 90 %, te se očekuje da saobraćaj ovom deonicom bude uspostavljen februara naredne godine.

Zanimljivo:  Gužva na Pančevcu zbog sudara, dve osobe povređene

Nadamo se da će sve teći kako treba, da će ovaj rok biti ispoštovan pa da ćemo od narednog februara moći putovati nešto bržim vozovima.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh