in

Rukometna reprezentacija Srbije od nedelje u SC „Kovilovo“

Nenad Peruničić, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, izabrao je igrače za prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje devetog januara u tri države – Austriji, Švedskoj i Norveškoj, po prvi put sa 24 reprezentacije.

Reprezentacija se okuplja u nedelju 22. decembra u SC „Kovilovo” gde će se obavljati trenažni proces sve do kontrolnih utakmica sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu 28. i 29. decembra.

Igrači iz Bundeslige priključiće se sastavu prvog januara kada sledi put na turnir „Zlatne lige” u Francusku, gde će pored domaćina učestvovati i selekcije Danske i Norveške.

Na spisku se nalaze golmani: Vladimir Cupara i Todor Jandrić, leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić i Miloš Grozdanić, pivotmeni: Zoran Nikolić, Živan Pešić, desna krila: Bogdan Radivojević, Milan Đukić, Strahinja Stanković, bekovi: Nemanja Obradović, Ivan Mošić, Stevan Sretenović, Milan Milić, Nikola Crnoglavac, Jovica Nikolić, Stefan Vujić, Lazar Kukić i Aleksa Kolaković.

„Orlovi“ stižu u Grac šestog januara, gde će igrati mečeve prve faze takmičenja sa selekcijama Belorusije (9. januar), Crne Gore (11. januar) i Hrvatske (13. januar).

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču.

Foto: B92

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Šta se sve menja za stanovnike Beograda od 01. januara

    Priveden muškarac zbog polupanih „šoferki“ u Borči