Roditelji u redovima čekaju da provere liste za vrtiće - www.lobi-info.rs

Roditelji u redovima čekaju da provere liste za vrtiće

1 minut za čitanje
1

Ispred oglasnih tabli u vrtićima juče je bila gužva – gurali se zadovoljni i nezadovoljni roditelji, fotografisali papire, jer su juče u većini predškolskih ustanova izašle liste primljene dece kako u jaslene tako i u vrtićke grupe.

Oko 19.500 roditeljskih zahteva pristiglo je za 7.512 slobodnih mesta u vrtićima u glavnom gradu. To je 15 odsto manje nego prošle godine. 

Presrećna sam, sinčić od dve i po godine je primljen u vrtićku grupu. – rekla je jedna mama.

Neki roditelji nisu bili te sreće. Druga majka objašnjava da je igrom slučaja kasno predala dokumentaciju pa njenog deteta nema na spisku.

Najveći broj roditelja se požalio na nepregledne i neuređene spiskove, jer deca nisu poređena ni po azbučnom redu, ni po vrtićima pa je potrebno dosta vremena da nestrpljivi roditelji saznaju da li su se nade isplatile.

Sekretarijat će odobriti dodatnih 20 odsto mesta tokom leta u ustanovama – navodi Slavko Gak

Napomenuo je da će do septembra oni roditelji koji su se prijavili na više mesta moći da se opredele u koju će ustanovu upisati dete, te da će se nakon toga formirati konačne liste.

1 Comment

  1. Zivimo u 21. veku. Ali, zamalo. Zasto ovi spiskovi ne mogu da budu okaceni na zvanicnom sajtu/online portalima, da bez guranja i gubljenja vremena roditelji dodju do informacija?

Leave a Reply

Prethodna priča

Uništiće beogradsku Amazoniju na levoj obali zbog nove luke

Sledaća priča

Tri muškarca uhapšena zbog incidenta na protestu u Borči

Poslednje od Vesti