in

Renato Grbić o svom tridesetom spasavanju

Povodom nemilog događaja koji se zbio prošle večeri priča čovek koji je sprečio tragediju, alas Renato Grbić.

Kako smo vas još sinoć obavestili, čuveni alas, ugostitelj i heroj je po trideseti put spasao život, ovoga puta dvadesetosmogodišnjem mladiću Bojanu T. Iz Sombora. Mladić je pokušao samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta.

Gostujući u jutarnjem programu Studija B, Renato je podelio sa gledaocima svoje impresije skorašnjeg događaja.

– Sedeo sam u lokalu oko pola 8 ili petnaest do 8 – započinje svoju priču. – U jednom momentu me zove najstariji sin i javlja mi da je čuo da se jedan momak skinuo na mostu i skočio u vodu. Nismo ni trenutka čekali jer ne znamo kad se to zbilo, možda sad, možda malo ranije, minuti su bitni.

– Bio je već mrkli mrak i mislili smo da ga nikada nećemo naći. Ipak, svetla sa mosta su bacala refleksiju na vodu i u svem tom svetlucanju smo uspeli da spoznamo glavu mladića u vodi na jedno 250-300 metara od obale – priča Renato u jednom dahu.

Mladić je, čim je primetio čamac kako mu se približava, počeo da viče „Upomoć! Tu sam, tu sam!“

– Videli smo da se predomislio, čak je i sam uskočio u čamac kada smo došli do njega. Kada smo stigli u lokal seli smo, vidim ga svog mokrog i smrznutog, tresao se kao prut. Dali smo mu da obuče šta smo imali tu pri sebi, neki džemper i donji deo trenerke – nastavlja Renato svoju priču.

Mlad dečko, zgodan, pitam ga šta mu to treba, a on mi odgovara da ima neke lične probleme. Pa svi imamo probleme, hiljadu problema će ga čekati kada napuni 30, 40 godina, kad stvori porodicu, ali ne postoje nerešivi problemi.

– Pitao sam ga šta će da popije, on je tražio malo rakijice. Može, bre, i litar ako hoćeš, kažem ja njemu, samo nemoj da ti više ovo pada na pamet – nasmejao se. – Ubrzo su stigli i policija i Hitna pomoć, nije hteo da krene sa njima, mislio je da nema potrebe, ali takva je procedura – zaključuje naš Renato.

Potom se Najbeograđanin osvrnuo na sve svoje prethodne podvige.

– Zabrinjava me što su to sve mlađi ljudi, od 16 do 37 godina. Mnoge su mi razloge ispričali, uglavnom su kod mlađih pubertetski problemi, neshvaćenost od strane društva, neuzvraćena ljubav. Kod starijih su problemi porodične i ekonomske prirode. Pre 2 meseca kada se desilo 29. spasavanje rekao sam da se nadam da je ovo poslednje. I sada se isto nadam – ne krije svoj optimizam i zaključuje:

Spasi jedan život i spasao si svet!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nije mi jasno kako covek koji skoci sa mosta sa visine od 50 metara u najvecu dubinu ispliva potpuno nepovredjen i potpuno svestan na istom mestu , zar je moguce da nije slomio vrat,kicmu i da ga voda ne pomeri sa mesta na koje je skocio dok spasioci ne dodju…To znaci da je skakanje sa Pancevackog mosta u sustini bezopasno…?

Vanredne aktivnosti „Gradske čistoće“ na levoj obali

Porodična atmosfera u đačkom autobusu (VIDEO)