in

Raspisani javni pozivi za dodelu bespovratnih sredstava u oblasti poljoprivrede

Danas su objavljena četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i to 30.000.000 dinara za pčelarstvo, 40.000.000 dinara za stočarstvo, 50.000.000 dinara za voćarstvo i povrtarstvo i 80.000.000 dinara za nabavku priključnih mašina.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, Sekretarijat je u 2019. godini obezbedio 200.000.000 dinara za dodelu podsticajnih sredstava na teritoriji Beograda. Ovakva podsticajna sredstva imaju za registrovane poljoprivredne proizvođače veliki značaj.

Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna. Pravo na dodelu sredstava ima fizičko lice, nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Beograda.

Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 200.000.000 dinara, namenjena su za nabavku novih priključnih poljoprivrednih mašina, opreme za pčelarstvo, plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sistemom za grejanje, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje, kao i za obuke u oblasti pčelarstva, organske proizvodnje i voćarstva.

Javni pozivi su otvoreni do 25. aprila, a tekstovi javnih poziva sa prijavom i ostalim informacijama mogu se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs u rubrici Gradski oglasi, konkursi, tenderi.

Nadamo se da će registrovana gazdinstva sa leve obale iskoristiti ovu priliku da unaprede svoju proizvodnju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Besplatno odnošenje kabastog otpada tokom vikenda

    U Borči radnik pao sa krova i poginuo