in

Beograd podstiče poljoprivredu, prijave do kraja marta

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Beograda za ovu godinu, Sekretarijat za privredu objavio je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava.

Sekretarijat je objavio četiri zasebna konkursa na koje se mogu prijaviti fizička lica koja su nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Beograda.

Do 16. marta 2018. godine mogu se podneti prijave za dodelu sredstava za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina. Podsticajna sredstva dodeljuju se u maksimalnom iznosu od 80% cene poljoprivredne mehanizacije. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava je 400.000,00 dinara po korisniku, a za ovu namenu grad je odvojio 55 miliona dinara.

Konkurs za dodelu sredstava u oblasti stočarstva traje do 23. marta 2018. godine i podrazumeva nabavku grla stoke i to junica, ovaca ili koza. I na ovom konkursu važi pravilo da sredstva mogu pokriti 80% cene nabavke. Maksimalan iznos po korisniku je 300.000,00 dinara od ukupno izdvojenih 50 miliona.

Foto: Google

Sledeći rok je 30. mart 2018. godine i to za prijavu za dodelu sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku i postavljanje opreme i to protivgradnih mreža, plastenika i sistema za navodnjavanje „kap po kap“. I na ovom konkursu maksimalan iznos je 80% cene opreme, a za ovaj konkurs izdvojeno je ukupno 50 miliona dinara.

Poslednji u nizu, konkurs za dodelu sredstava u oblasti pčelarstva, traje do 05. aprila 2018. godine. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme za pčelarstvo. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava iznosi 65.000,00 dinara po korisniku, od ukupno izdvojenih 20 miliona.

Važno je napomenuti da su sva sredstva namenska i bespovratna i da se dokumentacija za ove javne pozive može preuzeti na web prezentaciji grada Beograda.

Izvor: beograd.rs

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Poranio ledeni talas, Beograd osvanuo pod snegom

    Zbog hladnoće i snega Lukas završio u Padinskoj Skeli