Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Poranio ledeni talas, Beograd osvanuo pod snegom

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Kako su meteorolozi najavili, čitave nedelje u celoj Srbiji očekuju nas padavine, a ovog jutra gusto su zavejale krupne snežne pahulje. Očekivani ledeni talas iz Sibira je ipak poranio. Sneg jako pada u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena. Subjektivni osećaj, međutim, već sad odaje utisak da je mnogo hladnije.

U prestonici je zbog iznenadnog snega usporio saobraćaj i na ulicama su znatno veće gužve. Prema rečima beogradskih taksista, na svim mostovima, a i na Pančevačkoma, stvaraju se velike gužve.

Minimalne temperature, po današnjim prognozama, biće i do minus 10 stepeni. Ako se ostvari taj ledeni talas od vikenda, to će biti najhladniji period ove zime, od njenog početka. Ipak, već počtekom marta nas očekuje otopljenje i temperature će preći u plus. RHMZ i za Beograd najavljuje sneg umereno jakog intenziteta.

  Dunav probija granicu redovne odbrane od poplava

Republički hifrometeorološki zavod izdao je na svom zvaničnom sajtu upozorenje za područje čitave zemlje, zbog snežnih padavina. Ono će biti na snazi do četvrtka, a skreće pažnju na potencijalnu visinu snežnog pokrivača od čak 20 santimetara na istoku zemlje, i moguće snežne nanose u planinskim predelima.

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh