in

Poranio ledeni talas, Beograd osvanuo pod snegom

Kako su meteorolozi najavili, čitave nedelje u celoj Srbiji očekuju nas padavine, a ovog jutra gusto su zavejale krupne snežne pahulje. Očekivani ledeni talas iz Sibira je ipak poranio. Sneg jako pada u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena. Subjektivni osećaj, međutim, već sad odaje utisak da je mnogo hladnije.

U prestonici je zbog iznenadnog snega usporio saobraćaj i na ulicama su znatno veće gužve. Prema rečima beogradskih taksista, na svim mostovima, a i na Pančevačkoma, stvaraju se velike gužve.

Minimalne temperature, po današnjim prognozama, biće i do minus 10 stepeni. Ako se ostvari taj ledeni talas od vikenda, to će biti najhladniji period ove zime, od njenog početka. Ipak, već počtekom marta nas očekuje otopljenje i temperature će preći u plus. RHMZ i za Beograd najavljuje sneg umereno jakog intenziteta.

Republički hifrometeorološki zavod izdao je na svom zvaničnom sajtu upozorenje za područje čitave zemlje, zbog snežnih padavina. Ono će biti na snazi do četvrtka, a skreće pažnju na potencijalnu visinu snežnog pokrivača od čak 20 santimetara na istoku zemlje, i moguće snežne nanose u planinskim predelima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas u popodnevnim satima u Borči pretučen mladić

    Beograd podstiče poljoprivredu, prijave do kraja marta