Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Puštena u rad kanalizaciono-crpna stanica “Krnjača 1”

u Vesti od

Juče je puštena rad novoizgrađena kanalizaciono-crpna stanica “Krnjača 1” čija je izgradnja koštala oko 600 miliona dinara.

– Iz ove stanice prikupljati gotovo sva otpadna voda iz Banatskog kanalizacionog sistema, ovde će dolaziti sva voda, i ona je prvi korak ka pravljenju postrojenja za preradu otpadnih voda – rekao je Vesić.

I dodao, odavde otpadne vode idu u Dunav, skupljaju se sa ove strane reke i idu u Dunav, a kasnije će biti urađeno jedno od pet postrojenja za preradu otpadnih voda. One će se prerađivati i neće više ići kao fekalne vode u Dunav.

Pomenuta crpna stanica samo deo strategiju koja je juče usvojena u Skupštini grada, a to je da do 2025. godine nijedan građanin Beograda ne bude bez kanalizacije.

– Put koji vodi ka ovoj stanici, dužine više od jednog kilometra, biće urađen i on je deo planova Direkcije za građevinsko zemljište. Tako ćemo omogućiti da proradi slobodna zona, koju smo formirali pre nekoliko meseci, a što će biti veoma važno za privredni razvoj grada. Puštanjem u rad ove stanice stvaramo uslove za početak rada na sekundarnoj kanalizaciji – istakao je Vesić.

Ono što je najzanimljivije jeste da su obećali da će na čitavoj levoj obali Dunava, od ulice Zage Malivuk do Popove bare i Borče, biti uvedena kanalizaciona mreža i to u narednih godinu dana.

Sve dok ne završe obećanu kanalizaciju nadamo se da će na drugom kraju Krnjače rešiti problem sa jezerom od fekalija koje preti da napravi najveću ekološku katastrofu na Balkanu.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh