in

Prvi koji je nakon korone donirao krvnu plazmu

Predrag Ðelevski iz Glogonja prvi je građanin Srbije koji je posle ozdravljena od novog korona virusa donirao krvnu plazmu, kako bi na ovaj način pomogao u lečenju drugih.

Kako je rekao, pre davanja krvne plazme bio je na kontroli, nakon čega je ponovo radio treći test na koronu koji se radi 21 dan nakon ozdravljenja. Tek kada je i taj test bio negativan dogovorio je donaciju plazme.

Objasnio je da je sve potrajalo oko sat vremena tokom kojih je davao krv koja je prolazila kroz aparat gde je plazma iz krvi odvajana, a zatim se krv vraćala u njegov krvotok.

Predrag se još uvek nalazi u kućnoj izolaciji, jer određeno mu je 28 dana izolacije od izlaska iz bolnice. Zzbog doniranja krvne plazme u Beograd išao je službenim vozilom, pod pratnjom policije.

Savetujem svakome ko bude mogao da učini isto i donira krvnu plazmu jer tako pomaže u ozdravljenju drugih ljudi, inače moja poruka je i dalje da se ostane kod kuće – poštujte mere jer ljudi od korone umiru – rekao je on.

Za 15 dana Predrag će biti u mogućnosti da ponovo da krvnu plazmu, a verujemo da će i drugi, koji su dobili bitku sa virusom COVID 19, učiniti isto.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

narodno pozorište

Večeras pogledajte “ Seviljskog berberina „

Da li će deci sa autizmom biti odobrene šetnje u vreme zabrane kretanja