Proslava Vrbice na levoj obali protekla u znaku dece (FOTO) - www.lobi-info.rs

Proslava Vrbice na levoj obali protekla u znaku dece (FOTO)

1 minut za čitanje

Praznik Vrbica u crkvama na levoj obali Beograda proslavljen je u znaku dece.

Dvorišta crkvi pretvorena su u raj za decu, vrteške, tobogani, tramboline i razne slatke đakonije upotpune su ugođaj posetiocima.

[singlepic id=3481 w= h= float=center]

Crkve na levoj obali Beograda na lep način su proslavile praznik Lazarvu subotu, u narodu poznatu kao Vrbica. Deca okićena venčićima i zvončićima krasila su danas porte crkvi.

Dok su najlepši ukras današnjem danu činili osmesi najmlađih vernicima. Igra i graja orila se oko crkve. Današnji praznik posvećen je upravo deci, pa je simbolika, bila potpuno opravdana, a decija radost je najbolji svedok tome. Sveštenici su se potrudili da najmlađe vernike oduševe i ulepšaju im praznik.

[singlepic id=3480 w= h= float=center]

Praznik je ulepšala i kolona đaka koji su krenuli od škole „Rade Drainac“, pored „Jovana Ristića“ gde su ima se pridružili drugari iz te škole, pa do škole „Stevan Sremac“. Nakon toga su svi zajedno došli do crkve Svetog oca Nikolaja.

Vrbica ili Lazareva subota slavi se 6. nedelje posta, uoči praznika Cveti. Praznik obeležava vaskrsenje četvodnevnog Lazara, kada su deca dočekala i pozdravila Hrista dok je ulazio u Jerusalim.

[singlepic id=3482 w= h= float=center]

Leave a Reply

Prethodna priča

Rezultati ankete: Izlaznost na lokalnim izborima 2016

Sledaća priča

Pokušaj krađe džipa u Borči sprečen akcijom 40 policajaca

Poslednje od Dešavanja