in

Propisi su jasni, evo kada možete da očekujete tople radijatore

S obzirom da je danas u 10.00 časova izmerena temperatura od samo 13 stepeni, kao i da meteorolozi za naredne dane najavljuju veoma sveža jutra sa samo sedam-osam stepeni Celzijusa, mnogi sugrađani su pomislili na – tople radijatore!

Od grejanja, barem onog centralnog za koje su zadužene „Beogradske elektrane“, definitivno neće biti ništa pre 1. oktobra.

Prema važećim gradskim odlukama, grejna sezona u prestonici traje od 15. oktobra do 15. aprila, uz mogućnost da u slučaju niskih temperatura (prosečna dnevna ispod 12 stepeni), grejanje bude uključeno u periodu od 1. do 14. oktobra.

U slučaju da i posle 3. maja Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni ili nižu, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda, nadležne za poslove energetike, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi”, stoji u odluci koja je usvojena u maju ove godine.

U ovoj odluci, međutim, nije spomenuta mogućnost da grejanje u Beogradu, u slučaju ekstremno niskih temperatura, počne pre 1. oktobra.

Srećom, prema prognozama meteorologa neće biti smrzavanja narednih nedelja, pa ni potrebe da se radijatori pale pre 15. oktobra, pošto su najavljene temperature oko 20 stepeni.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U beogradskim školama đaci prvaci posadiće „Drvo generacije“

    Od sledeće nedelje radovi na javnom osvetljenju na levoj obali