in

Prohtevni muškarci i savršena žena

Prohtevni muškarci i savršena žena
Prohtevni muškarci i savršena žena

Pre nekoliko dana pročitah u dnevnim novinama najnoviju listu zahteva koje muškarci imaju kako bi jednu ženu smatrali savršenom.

Moram izraziti osećaj razočaranja (iako je stepen mučnine koji sam čitajući istu imala teško opisati) u sve besmislenije i notornije liste koje se po ovom pitanju pojavljuju, kao i u iste te muškarce koji ih sastavljaju.

Sastavljanje istih ukazuje na postojanje velikih praznina, nedostatak samopouzdanja i sigurnosti među našom jačom polovinom. Doduše, pitam se da li je to i dalje dobar izraz za muški deo populacije.

Ovi zahtevi su rezultat sprovedenog istraživanja časopisa „Mens helt“ ( ne bih se udubljivala u to ko je radio istraživanje niti kolika je i kakva grupa muškaraca ispitana ) ali nije zgoreg da i vama predstavim ove nove zahteve.

Postoji 11 osnovnih osobina „neodoljve“. Od glave do pete?

Prohtevni muškarci i savršena žena Savršena žena ima smeđu kosu. Dakle, plavuše više nisu „in“, barem ne kod muškaraca koji žele brak ili dugu vezu. Ima bele zube i lep osmeh. I ne samo to, smeje se šalama svog partnera. Da li to znači da današnjim muškarcima fali samopouzdanje i potreban im je osmeh kao potvrda partnerke da su duhoviti i pametni? Ima velike grudi. Još jednom potvrđena stara potreba. Žena iz snova ima uzane kukove.

Muškarci ne prave mnogo problema oko kilaže, celulita i ostalih ženskih „boljki“, koliko o tome brinu one same. Oni samo žele da žena nije široka u predelu kukova. I noge su im bitne – što duže to bolje. I na kraju, super žena ima mala stopala. Što se ostalih faktora tiče, muškarci su naveli da je savršena ona koja je mlađa od njih dve do četiri godine, obrazovana je i ima sopstvenu karijeru, a još i ako dobro zarađuje, ostavlja bez daha! I da, treba da oblači crvene nijanse.

Muškarci su jednostavni, a žene komplikovane

Dakle, anatomija savršene žene je sada proširena nekim novim osobinama, koje muškarcima u prošlosti nisu bile toliko važne. Pa se ja tako dragi moji zapitah šta bi od one ’jednostavnosti muškaraca’. Mi žene oduvek smo bile komplikovane. Međutim, muškarcu daš pivo i pustiš fudbalsku utakmicu, i još ako si nešto dobro skuvala već si bila na listi top žena. Ovo danas više ne prolazi.

Prohtevni muškarci i savršena žena Moraš biti inteligentna, duhovita, dobrog izgleda ( velike grudi i dobro oblikovana zadnjica ) su osnovni parametri dobrog izgleda. Ali tu onda dodajemo i dugu kosu, smeđu naravno, finansijsku samostalnost, obrazovanost i zaposlenost. Na sve to treba dodati neverovatno kulinarsko umeće, potkrepljeno vrhunskim organizacionim sposobnostima kako bi obična, savršena žena sve to postigla. Pitam se kada, kako i zašto sve ovo postići? I šta bi sa onim, budi ono što jesi.. A ja volim da dodam i voli sebe takvog kakav jesi.

Kakav to muškarac treba da budeš?!

Prohtevni muškarci i savršena žena Ali, da ne bude da se samo bunim i unapred negodujem, evo ja ću samo da primetim da ni naši jednostavni muškarci uopšte više nisu naivni. Naprotiv, bivaju sve zahtevniji i zahtevniji, tako da ne mogu a da se ne zapitam kakav to taj muškarac treba da bude da bi imao i zadržao ovakvu ženu?? Koliko će jedna lepa, pametna, duhovita, emancipovana, uspešna, finansijski stabilna žena uopšte trebati muškarca pored sebe?

Jer i dalje postoji podela na muške i ženske poslove. Muških je sve manje ( sve se može kupiti i nabaviti sa strane ) ali ’ženski’ su i dalje tu. Pa sad, zamislimo jednu tako savršenu ženu kako sklanja odeću za svojim ’muškarcem’, kuva svaki dan ( jer u kući mora da se jede zdravo ), čisti brljotine koje on na sve strane ostavlja za sobom, prihvata sve te muške vikende i sportska druženja i uz pomoć inteligencije i duhovitosti sa osmehom uspeva da odgovori na sve njegove pridike i zanovetanja.

Prohtevni muškarci i savršena žena A naši današnji muškarci, umesto da razmišljaju o načinima zavođenja, udvaranja i podsećaju se manira pravih kavaljera, oni sastavljaju nekakve sve duže i duže liste kriterijuma na osnovu koje bi ocenjivali savršenost žene. Dobro je poznato da savršenost u zadatom ne postoji. Kao varijabilna kategorija, savršenost svih nas se ogleda u dopunjavanju, nadomeštavanju i ispunjavanju osobe pored nas.

U tom smislu, bilo kakva zadata formula za određivanje savršenosti bića ( u ovom slučaju žene) ostaje smešan pokazatelj sve manje dostojanstvenih, hrabrih, snažnih i pravih muškaraca. Znam, izuzetaka ima i njima svaka čast!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Muškarac poginuo je u eksploziji bombe na parkingu restorana "Bele zore" u Krnjači

    Poginuo muškarac u eksploziji bombe na parkingu restorana Bele Zore

    Savindan

    Proslavljen Savindan u OŠ Stevan Sremac u Borči