in

Probe daljinskog grejanja od 2. do 10.oktobra

Beogradske elektrane obaviće od 2. do 10. oktobra funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja kako bi se što bolje pripremili za novu grejnu sezonu koja zvanično počinje 15. oktobra, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata – toplana i kotlarnica – čime se uporedo obavlja provera i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Beogradske elektrane apeluju na korisnike da šalju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema, a ne zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i ukoliko primete curenje vode iz instalacija da kvar prijave Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100.

Moguće ranije grejanje ako temperatura padne

Sugrađani se i ovog septembra dovijaju na razne načine kako da „premoste“ hladne dane dok topla voda ne prostruji kroz radijatore. Grejalice, vunene čarape…

Prema propisima, JKP „Beogradske elektrane“ isporučivaće toplotnu energiju tek od tog dana, ukoliko srednja dnevna temperatura ne pređe 12. podeljak. Taj režim će primenjivati do 14. oktobra, a 15. počinje grejna sezona.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča prepuna smeća, pa čiste po jedan kontejner na dan

    „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“ na našoj opštini