in

Borča prepuna smeća, pa čiste po jedan kontejner na dan

Na osnovu konstatacije nadležnih iz opštine da je Borča prepuna smeća, odlučeno je da se čiste po jedan kontejner na lokaciji gde ih ima više jer su oskudaciji sa vozilima.

Naime, sugrađanka iz Borče je primetila da prilikom čisćenja i pražnjenja kontejnera jedan kontejner ispražnjen, a drugi pored njega je ostao pun smeća.

– Igrom slučaja sam bila na terasi kada su dva radnika ušla u dvorište zgrade i odgurala jedan kontenjer do kamiona koji je stajao na ulici, usput im se malo đubreta prosulo. Jedan od njih je vratio prazan kontenjer na svoje mesto, a druga dvojica su počistila ono što se prosulo i istresli u prazan kontejner, a drugi kontejner, koji je odmah pored, ostavili pun smeća – napisala nam je sugrađanka Maja iz Borče.

Bila je dokona i pozvala je opštinu u vezi pražnjenja kontejnera i od nadležnog za našu opštinu dobila odgovor koji citiramo Pošto je Borča prepuna smeća, ja sam im rekao da čiste po jedan kontenjer jer smo slabi sa vozilima. A sutra ćemo isprazniti i drugi, ali ako vam baš smeta taj drugi vratiću ih ja nazad da ga isprazne“!

Što znači da ako vam danas isprazne jedan kontejner, ne brinite doći će sutra da isprazne drugi.

Više puta smo pisali o čišćenju smeća na levoj obali, zameni kontejnera za kante (više o tome ovde), pokušavali da tamo gde su oštećeni kontejneri da ih zamene novim starim tj. onim koji su uklonjeni (više o tome ovde), ali očigleno JKP „Gradska čistoća“ ne brine mnogo o zahtevima građana koji žive na levoj obali.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. ЗАТО СУ НАКОТИЛИ КОМУНАЛНИХ ПОЛИЦАЈАЦА КАО КУСИХ ПАСА А НАСЕЉЕ СВЕ ПРЉАВИЈЕ.ТО ЗНАЧИ ДА ОНИ НИСУ ОФОРМЉЕНИ ЗБОГ ЧИСТОЋЕ НЕГО ДА ЧУВАЈУ ИНТЕРЕСЕ ТРЕНУТНО ВЛАДАЈУЋЕ ПАРТИЈЕ.

  2. Pozdravljam gos. Maju iz Borce.Lepo je to sto je poslala sliku iz njihovog dvorista, ali ima tu jos nekih nedorecenih problema.Prvi je. da se njihova zgrada nalazi u ulici. 1 Maja, a tu su pretezno privatne kuce i da su podeljene male kante. Te kante se prazne 1 put nedeljno. Drugi je da se iz samo njihovog dvorista prazni 1 kontejner tri puta sedmicno i to samo njihova zgrada u celoj ulici, a svi ostali a ima jos 1 zgrada jednom u nedelji. Treci da im investitor nije obezbedio dovoljan broj kontejnera naspram broja prodatih stanova, a i ova dva nisu adekvatne velicine.Nije da se pravdam ali nemoze se ocistiti Borca ako njeni stanovnici sami prave haos . Najlepse se zahvaljujem na razumevanju . Radnik Jkp g.cistoca.

Bila blokada i Pančevačkog most, a kod Zbega racija

Probe daljinskog grejanja od 2. do 10.oktobra