Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

“Na putu za bezbednost dece u saobraćaju” na našoj opštini

u Društvo od

Društveno odgovorna kampanja “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju” koju će Opština Palilula sprovoditi u svim osnovnim školama na svojoj teritoriji, za učenike prvih i drugih razreda.

Učenici su na zabavan i interaktivan način tokom jednog školskog časa, koji su vodili pedagozi, uz podršku kostimiranog robota i supervizora, edukovani o osnovnim pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je početku akcije posvećene malim Palilulcima i poručio da će u narednim danima mališani imati priliku da prođu obuku i steknu znanja na koji način mogu biti bezbedni u saobraćaju.

– Očekujemo da kroz ovakve preventivne akcije imamo što manje nezgoda u saobraćaju i ovim putem apelujemo na vozače da paze i da uspore pored škole. Mi ćemo kroz ovu kampanju učiti decu da ne pretrčavaju ulicu, da ne prelaze na crveno svetlo, kao i kako da se ponašaju na biciklističkoj stazi, zatim između parkiranih vozila i na koje sve načine treba da se ponašaju kako ne bi ugrozili svoju bezbednost – naglasio je Jovičić.

Tamara Mandić, iz firme Total Srbija koja učestvuje u kampanji, je istakla da su napori kompanije usmereni ka deci mlađeg školskog uzrasta, ne samo zato što su ona najviše izložena opasnostima u saobraćaju, već zato što veruju da edukacija dece na ovu temu uvek dobrodošla.

Podržavamo pomenutu akciju jer smo svakodnevno svedoci mnogobrojih saobraćajnih nesreća, a naši najmlađi sugrađani su najugorženiji.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh