in

Privatnici i dalje zatrpavaju kontejnere, ni komunalci ne mogu da im stanu na put

Iako smo više puta skretali pažnju na slične probleme, muke sugrađana sa otpadom iz komercijalnih objekata se nastavljaju, na šta su nam se požalili i sugrađani iz ulice Mihaila Šolohova.

Kako sugrađani navode, u ovoj ulici, kod broja 59, postoji čak 10 kontejnera, ali se otpad i dalje stalno odlaže oko kontejnera jer kontejneri su stalno puni.

Kako saznajemo, sugrađani su se žalili Gradskoj čistoći, ali problem do sada nije rešen, iako se oko kontejnera stvara ni malo lepa deponija koja u toplim danima širi nesnosan smrad.

Razmestanje sudova nije moguce, jer se na tom mestu generise velika kolicina otpada. – stoji u odgovoru Gradske čistoće

Na količinu smeća koja se skuplja u i oko kontejnera utiče i činjenica da veliki broj radnji izbacuje svoj otpad u kontejnere, iako su oni namenjeni za smeće koje bacaju sugrađani.

Kako sugrađani iz ovog dela Borče navode, i sa pijace se u ove kontejnere donosi ogromna količina otpada, pa se posle pijačnog dana tako napune čak 3 do 4 kontejnera.

Kako smo ranije pisali, svi poslovni subjekti, dakle prodavnice, pekare, kafići, su u obavezi da skolpe ugovor sa Gradskom čistoćom i svoje smeće odlaži na poseban način. Više o tome možete pročitati OVDE.

Iako je komunalna policija izlazila na ovu lokaciju, to nije dalo rezultate, pa ovim putem apelujemo na pravna lica da se ponašaju u skladu sa zakonom, a da kontejnere ostave na uslugu građanima kojima su i namenjeni.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nije rešenje u tome što komunalna policija izađe na teren, već treba nešto i da radi. Ja sam takođe izašao da se prošetam Kalemegdanom.
    Piše u tekstu da svi poslovni subjekti moraju da imaju sklopljen ugovor sa Gradskom čistoćom. Da li je komunalna policija obišla te radnje i proverila da li imaju te ugovore? Ako su u obavezi da imaju ugovore sa Gradskom čistoćom, a nemaju ih, onda im se uruči opomena da to reše u najkraćem mogućem vremenu, pa se po isteku tog vremena proveri da li je to učinjeno. Ako nije zna se šta dalje sledi. Neka plate vanredno odnošenje smeća. Tako se rešava problem, a ne tako što će se komunlna policija rekreativno šetkati na čistom vazduhu i juriti neke mučenike koji jedva prehranjuju porodice, a najmanje štete nanose. Eto im pravi posao. Neka se pokažu i konačno bar jednom opravdaju svoje postojanje i zarade plate.

Taš i Pionir organizovali besplatno plivanje i klizanje za učenike tokom raspusta

Danas bez struje delovi Krnjače i Dunavca