Prelepi Bridži - od uplašenog mačeta na Pančevačkom mostu, do velikog, zdravog mačora! - www.lobi-info.rs

Prelepi Bridži – od uplašenog mačeta na Pančevačkom mostu, do velikog, zdravog mačora!

2 minuta za čitanje
Spašeno mače na Pančevačkom mostu, dobilo ime prelepi Bridži!
Spašeno mače na Pančevačkom mostu, dobilo ime prelepi Bridži!

Prelazak preko Pančevačkog mosta za gospodina Milana Ćalića bio je nezaboravan jer je spasio život malom mačetu koje je stajalo i drhtalo uz ivicu trotoara. Danas već veliki mačor po imenu Bridži, svoj kutak, zahvaljujući Milanu, pronašao je u azilu za mačke „Jessica“.

Kada je gospodin Milan Ćalić 23. maja te 2012. godine krenuo na posao, jutro se činilo kao i svako drugo. Međutim, nije bilo svakidašnje.

Dok je automobilom prelazio most prema levoj obali Dunava, učinilo mu se da na desnoj strani mosta, tik uz trotoar za pešake, vidi kako se nešto malo pomera.

Pošto zbog velikog prometa vozila nije uspeo da se zaustavi i parkira, odvezao se na našu obalu Dunava i peške vratio do mesta gde ga je dočekalo malo mače koje je drhtalo uz ivicu trotoara.

Prelepi Bridži

Gospodin Ćalić je polako prišao mačetu koje je stajalo nepomično, uhvatio ga i stavio u naručje gde ga je potom odveo u azil za mačke „Jessica”.

U azilu je mače dobilo utočište, ali i simbolično ime Bridži (bridge – most (eng.)).

„Drugi mačići su verovatno završili ‘preko ograde’, i pali u Dunav, a naš Bridži je preživeo. Svaka mogućnost da je tako malo mače samo prešlo Pančevački most, ravna je besmislici”, kaže Zlata Korjenić iz azila „Džesika“.

Prelepi Bridži

Prošlo je dve godine, a Bridži je napredovao, rastao i družio se sa ostalim drugarima. Danas, dve godine kasnije, Bridži je prelepi, zdravi i umiljati mačor koji je spreman da budućem vlasniku ulepša život.

Leave a Reply

Košarkaški klub „Beko“ iz Koteža zavaršio sezonu
Prethodna priča

Košarkaški klub „Beko“ iz Koteža završio sezonu

Krnjača, Borča i Kovilovo bez struje
Sledaća priča

Borča u četvrtak bez struje

Poslednje od Vesti