in

Pozorišna predstava „Papagaj“ besplatno u Tašmajdanskom parku

U okviru manifestacije „Kulturno leto na Paliluli“ za predstojeći vikend najavljena je i besplatna pozorišna predstava „Papagaj“.

Predstava Papagaj je pozorišna adaptacija komada našeg genijalnog pisca, Danila Kiša. U pitanju je psihološka drama sa elementima vodvilja, koja će vas u jednom trenutku nasmejati, a u drugom dovesti do suza.

Gospođa Smerdel, nakon večernjeg izlaska, u stanu zatiče provalnika. Šizofrenični mladić kojeg je zatekla nema nameru da napusti stan i počinje njihova nesvakidašnja prepirka… Mladić nosi na ramenu imaginarnog Papagaja, Bubija, kojem pripisuje sve svoje probleme i mane kako bi pobegao od stvarnosti.

Dok pokušava da ga izbaci iz stana, gđa Smerdel, otkriva priču koju ovaj mladić nosi sa sobom i budi joj se empatija… U trenutku kada dopire do najtananije srži njegove duše, dolazi njen muž i priča kreće u neočekivanom smeru.

Koncept za predstavu su odradili David Petrović i Ognjen Drenjanin, a uloge tumače Ognjen Drenjanin, Tijana Upčev i Marko Todorović

Predstava će biti odigrana u edelju, 14. jula od 21.00 čas i to na otvorenoj sceni u Tašmajdanskom parku. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Isplaćena jednokratna pomoć za 935 porodica oštećenih u poplavama na levoj obali

Vanredna situacija na levoj obali Dunava ukinuta, pomoć za oštećene i do 200.000 dinara